Kostrena

Kostrena vodeća po transparentnosti i općina s najviše visokoobrazovanih

Institut za javne financije predstavio je rezultate najnovijeg ciklusa istraživanja proračunske transparentnosti svih hrvatskih županija, gradova i općina u razdoblju studeni 2022. – travanj 2023.

Kostrena je i ove godine ocijenjena petom, najvišom razinom transparentnosti. Pored javne i lako dostupne objave svih traženih proračunskih dokumenata, Općina Kostrena kontinuirano unaprjeđuje i razvija nove komunikacijske kanale putem kojih informira mještane o aktivnostima i projektima Općine.

Transparentnost podrazumijeva potpune, točne, pravovremene i  razumljive informacije o proračunu i prvi je korak prema pozivanju na odgovornost za prikupljanje i trošenje javnog novca. Objavljivanjem rezultata istraživanja želi se ukazati na važnost proračunske transparentnosti kojom se poboljšava komunikacija i povjerenje građana, ali i potiče transparentnost i odgovornost lokalnih vlasti.

Detaljni rezultati istraživanja objavljeni su na mrežnim stranicama Instituta za javne financije.

A osim pohvale za transparentnost, ststistika pokazuje da je Kostrena općina s najviše visokoobrazovanih  u zemlji, a priču donosi RTL. Dijelimo prilog Ide Balen