KostrenaOpćina - prijatelj djeceSport

Kostreni odobrena bespovratna sredstva za rekonstrukciju pomoćnog igrališta u Žuknici

Jučer je u Kostrenu stigla odluka Ministarstva turizma i sporta kojom je Općini Kostrena odobreno sufinanciranje u iznosu od 450 tisuća kuna za projekt rekonstrukcije i proširenja pomoćnog igrališta u Žuknici.

Projektom će se pridonijeti poboljšanju uvjeta rada i razvoja lokalnog nogometnog kluba Pomorac 1921 i stvoriti preduvjeti za odigravanje službenih nogometnih natjecanja svih kategorija i uzrasta.

Ukupna vrijednost projekta iznosit će preko 7,6 milijuna kuna što je najveće ulaganje u Žuknicu u posljednjih dvadeset godina i predstavlja početak ulaganja u ovaj važan sportski kompleks.

Iako je Općina za realizaciju projekta osigurala proračunska sredstva, projekt je prijavila na natječaj Ministarstva turizma i sporta kako bi umanjila udio vlastitih sredstava u projektu čime je Kostrena, unatoč visokom indeksu razvijenosti, nastavila uspješan niz povlačenja bespovratnih sredstava za različite projekte. Prijavom projekta na natječaj Lokalne akcijske grupe (LAG) Vinodol pokušat će se dobiti sredstva i za rekonstrukciju drugog, malog pomoćnog igrališta na kojem bi se također postavila nova umjetna trava, ograda i oprema.