Kostrena

Kostreni petica za transparentnost

Institut za javne financije predstavio je rezultate sedmog ciklusa istraživanja transparentnosti proračuna svih županija, gradova i općina u Republici Hrvatskoj.

Općina Kostrena je i ove godine ocijenjena petom, najvišom razinom transparentnosti. Pored javne i lako dostupne objave svih traženih proračunskih dokumenata, Općina Kostrena kontinuirano unaprjeđuje i razvija nove komunikacijske kanale putem kojih informira mještane o aktivnostima i projektima Općine o čemu svjedoči i naš portal.

Transparentnost podrazumijeva potpune, točne, pravovremene i  razumljive informacije o proračunu i prvi je korak prema pozivanju na odgovornost za prikupljanje i trošenje javnog novca. Objavljivanjem rezultata istraživanja želi se ukazati na važnost proračunske transparentnosti kojom se poboljšava komunikacija i povjerenje građana, ali i potiče transparentnost i odgovornost lokalnih vlasti.

Detaljni rezultati istraživanja objavljeni su na mrežnim stranicama Instituta za javne financije. Priznanja lokalnim jedinicama koje su objavile sve tražene proračunske dokumente, a među kojima je i Kostrena, stići će ovih dana poštom.