KostrenaSport

Kostrenka Ana Jović europska je prvakinja u kickboxingu

Crna Gora bila je domaćin Europskog prvenstva u kickboxingu za starije kadete i juniore koje se od 5. do 14. studenoga održavalo u Budvi.

Na prvenstvu je nastupilo 1128 natjecatelja iz 39 zemalja među kojima i 47 borkinja i boraca hrvatske reprezentacije. Kostrenka Ana Jović, članica Kickboxing kluba Sušak i hrvatske reprezentacije, postala je europska prvakinja u light contactu u kategoriji starijih kadetkinja do 55 kilograma te tako ponovila uspjeh iz 2019. godine kada se s Europskog prvenstva također vratila sa zlatom, u kategoriji point fighting u kojoj je i na ovogodišnjem europskom prvenstvu u Budvi bila također odlična, srebrna.

Zlatna Ana Jović

Time je nastavila uspješan niz osvajanja odličja na velikim natjecanjima. Naime, Ana je i u rujnu osvojila zlato i broncu na Svjetskom kupu održanom u Budimpešti, a osvajanjem titule europske prvakinje samo je još jednom potvrdila da je pred njom svijetla sportska budućnost i velika sportska karijera.

Svoje prve sportske „korake“ ili, bolje rečeno, udarce, Ana je napravila s 8 godina u Kickboxing klubu Bura u Kostreni gdje je vrlo brzo zapažena kao perspektivna borkinja. Iz KBK Bura prelazi u KBK Sušak gdje, zahvaljujući radu s trenerima Brankom Fibingerom i Ivanom Stojanovićem, vrlo brzo napreduje i ostvaruje niz uspješnih sudjelovanja na nacionalnim, a potom i europskim pa i svjetskim natjecanjima. Ana ima tek 14 godina, učenica je srednje škole i unatoč svakodnevnim treninzima, uspješno usklađuje školske i sportske obaveze.

Općina Kostrena od samih početaka prati i podržava rad ove perspektivne mlade sportašice tako je i ovoga puta s 4 tisuće kuna financirala troškove Aninog smještaja u Budvi. Ana je za 2019. i 2020. godinu bila proglašena najuspješnijom sportašicom godine do 18 godina u Općini Kostrena.