KostrenaSport

Kostrenska regata

Početkom listopada održala se po zahtjevnim vremenskim uvjetima  Kostrenska regata u organizaciji JK Galeb. Nastupilo je osamdesetak jedriličara u klasama 420, Snipe, Laser Radial , Laser 4.7 i Optimist. U  subotu nije održana niti jedna regata zbog velikih valova koji su onemogućavali sigurno isplovljavanje i uplovljavanje jedrilica. U nedjelju su uvjeti u jutarnjim satima bili povoljniji te su sve jedrilice sigurno isplovile. Po jugu jačine od 18 do 23 čvora i valovima do 1, 5 metara s neugodnom  štigom koju prouzročuje dok 11,  održana su tri plova za sve klase.

Galebaši dominirali

U klasi Optimist nastupilo je 46 mladih jedriličarka i jedriličara. U kategoriji do 12 godina pobijedio je Karlo Ugrin iz kostrenskog Galeba. U ukupnom plasmanu do 16 godina pobjednik je bio Mark Maglica iz Galeba , drugo mjesto osvojio je Karlo Ugrin iz Galeba, Kostrena, treći je bio Rikardo Juretić iz Opatije, a četvrti Luka Kamber iz kostrenskog Galeba.

U klasi Laser 4.7 nastupilo je 10 jedriličara. Pobjednik je Leon Braut iz JK Punat, drugo mjesto je osvojila Carla De Carina iz JD Val Crikvenica a treće mjesto je pripalo Hrvoju Mršiću iz JK Galeb Kostrena. Pobjednica u ženskoj konkurenciji je Carla De Carina.

U klasi Laser Radial nastupilo je 9 jedriličara a pobjednik je Antonio Lukšić iz JK Opatija, drugi je bio Frano Šestan iz JD Val Crikvenica a treće mjesto je osvojila Ursula Balas iz JD Val Crikvenica. Ursula je ujedno bila najbolja u ženskoj konkurenciji.

U klasi 420 nastupile su dvije mješovite posade iz kostrenskog Galeba . Prvo mjesto su osvojili Ana Petričić i Leon Scheidl a drugo mjesto je pripalo Barbari Perušić i Edi Fike.

Fotografija: Alen Marot

U klasi Snipe nastupile su tri Galebove posade. Pobjednici su bili braća Bojan i Vlado Grego, drugo mjesto su osvojili Damir Vranić i Ivan Perović a treći su bili Milko Volarić i Dean Pavlak.

Ovogodišnja kostrenska regata je još jednom potvrdila opravdanu potrebu za izgradnjom lukobrana nezaštićene uvale Žurkovo. Uz potporu europskih fondova, izgradile su se brojne lučice, a za uvalu Žurkovo projekt je već izrađen. JK Galeb očekuje nastavak projekta i ostvarenje neophodnih uvjeta za daljnji razvoj i još bolje rezultate.

Galerija fotografija Ivice Kambera