KostrenaOpćina - prijatelj djeceŠkola

Kostrenske učiteljice najbolje u državi

Ministarstvo znanosti i obrazovanja, dodijelilo je  Godišnje nagrade najboljim odgojno-obrazovnim djelatnicima povodom svjetskog Dana učitelja.

Među 500 nagrađenih najboljih učitelja (nastavnika i profesora) nalaze se i naše dvije učiteljice: Nevia Grbac i Ina Randić Đorđević. Na Dan učitelja, u ponedjeljak, 5. listopada 2020. godine s početkom u 12 sati, a zbog novonastale epidemiološke situacije, učiteljice su svoje nagrade preuzele u virtualnom okruženju.

Matematika bez muke

Obje su učiteljice višestruko nagrađivane i vrlo uspješne i priznate u stručnim krugovima. Profesorica matematike i informatike Nevia Grbac u protekloj je godini bila članica radne skupine za provođenje cjelovite kurikularne reforme te voditeljica i mentorica virtualne učionice za učitelje matematike. Simpatična profesorica autorica je matematičkih udžbenika, zbirke te udžbenika za učenje po prilagođenom programu prema novom kurikulu, a njezine videolekcije i digitalni obrazovni sadržaji omogućuju ne samo kostrenskim nego i svim učenicima diljem Republike Hrvatske kvalitetno učenje i uvježbavanje matematičkih sadržaja. Voditeljica je Županijskog stručnog vijeća učitelja matematike Primorsko-goranske županije, članica Državnog povjerenstva za provedbu natjecanja iz matematike te Odbora za kvalitetu Odjela za matematiku Sveučilišta u Rijeci. Da matematika nije muka, znaju dobro naši učenici koji s profesoricom Nevijom kontinuirano razvijaju logičko i kreativno mišljenje kroz brojne matematičke projekte.

Školi i mještanima na ponos

Profesorica hrvatskog jezika i književnosti Ina Randić Đorđević i prošle je godine prepoznata kao jedna od 500 najboljih učitelja, a ovogodišnja je nagrada potvrda da se u Osnovnoj školi “Kostrena” sustavno njeguje kvalitetan rad.  Autorica je udžbenika i radnih bilježnica za hrvatski jezik, voditeljica Županijskog stručnog vijeća učitelja Hrvatskoga jezika Primorsko-goranske županije, mentorica pripravnicima na polaganju stručnog ispita, autorica digitalnih sadržaja i videolekcija te dobitnica nagrada Općine Kostrena i Primorsko-goranske županije. Čitateljima portala “Naša Kostrena” poznata je i kao urednica portala te općinskog časopisa, a svoju ljubav prema Kostreni iskazala je i u udžbenicima pa učenici iz cijele Hrvatske čitaju o kostrenskim znamenitostima.  Obje su učiteljice izvrsne suradnice koje Timu za kvalitetu OŠ Kostrena doprinose svojim stručnim i osobnim angažmanom potičući izvrsnost i kvalitetu. Budući da je obrazovanje temeljno za razvoj društva, priznanje našim učiteljicama ujedno je i priznanje samoj školi kao mjestu kvalitete i napretka.

 

Nagrađene profesorice Nevia Grbac i Ina Randić Đorđević s ravnateljicom OŠ Kostrena Adrianom Glavan