KostrenaMladi

Kostrenski učenici i studenti potpisali ugovore o stipendijama

U Vijećnici Općine Kostrena, održano je svečano potpisivanje ugovora o stipendiranju učenika i studenata za 2022./2023. godinu.

Dobitnicima stipendija ugovore je uručio općinski načelnik Dražen Vranić uz prigodnu čestitku:

Raduje činjenica da u Kostreni svake godine imamo velik broj mladih ljudi koji zaslužuju dobiti podršku i poticaj u daljnjem obrazovanju, zasigurno najvrjednijem ulaganju u budućnost. Čestitam stipendistima i želim svima puno uspjeha!

Za ovu školsku, odnosno akademsku godinu, Općina Kostrena je dodijelila ukupno 49 stipendija za što je u proračunu osigurano 508 tisuća kuna. Prema kriteriju izvrsnosti pravo na stipendiju ostvarilo je 15 učenika i 30 studenata. Dodijeljena je i 1 učenička stipendija po kriteriju slabijeg imovinskog stanja kao i 3 studentske stipendije za deficitarna zanimanja.

Učeničke stipendije iznose 753,45 kuna/100 EUR mjesečno i isplaćuju se za devet kalendarskih mjeseci. Studentske stipendije iznose 1.054,83 kn/140 EUR mjesečno i isplaćuju se za deset kalendarskih mjeseci dok se nešto izdašnijim iznosom od 1.506,90 kn/200 EUR stipendiraju studenti u kategoriji deficitarnih zanimanja koji studij pohađaju na području Primorsko-goranske županije.

U školskoj godini 2022./2023. stipendije prema kriteriju izvrsnosti ostvarilo je 15 učenika: Lea Ahel, Nina Abramović Dimec, Jana Babić, Boris Botica, Korina Čupković, Alen Franelić, Loren  Horvat, Lovro Jakljevic, Vali Linić, Tin Linšak, Rita Majer, Maro Miknić, Nika Mohorović Ema Sacchi i Emma Viškanić.

U kategoriji stipendija učenicima slabijeg imovinskog stanja dodijeljena je 1 učenička stipendija.

U akademskoj godini 2022./2023. stipendije prema kriteriju izvrsnosti ostvarilo je 30 studenta: Lovro Baljak, Vanesa Baraban, Maurizio Bujanović, Ani Boca, Marko Boltužić, Viktor Brusić, Sendi Bujanović, Ema Cvetković, David Čandrlić, Dea Dević, Rene Filipović, Dominik Glažar, Petra Gudelj, Letizia Janovski, Alisa Linić, Helena Majer, Jelena Maračić, Nina Marion, Nina Medanić, Veron Medić, Petra Pavešić, Ivan Rubinić, Morena Sitar, Lucija Stipanović, Mariela Šiša, Nora Tarlač, Lara Topalović, Lea Vidaković, Vanna Viskanić i Nina Vranić.

Stipendije za deficitarna zanimanja ostvarili su Tea Ivančić Jokić, Nika Oluić i Dora Valić.

Programom javnih potreba u obrazovanju i znanosti u koje spadaju i stipendije, Općina Kostrena nastoji svojim mladima stvoriti što bolje uvjete za stjecanje kvalitetnog obrazovanja i razvoj potencijala. Uz program stipendiranja, Općina Kostrena sufinancira i troškove prijevoza redovnim studentima i srednjoškolcima, kojima i poklon bonom od 600 kuna pomaže u nabavci udžbenika i drugih potrepština.