Općina - prijatelj djeceŠkola

Kostrenski učenik nagrađen u Slavonskom Brodu

Martin Mesić, učenik OŠ Kostrena osvojio je treće mjesto za najbolju bajkovitu priču u Republici Hrvatskoj.

Ogranak Matice hrvatske u Slavonskom Brodu povodom 150 godina od rođenja Ivane Brlić-Mažuranić organizirao je literarni natječaj „U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić“ u suradnji sa Sveučilištem u Slavonskom Brodu. Učenik 6. razreda OŠ Kostrena Martin Mesić osvojio je treću nagradu pa je uz mentoricu Inu Randić Đorđević i ravnateljicu Adrianu Glavan pozvan u Slavonski Brod na dodjelu nagrada i priznanja. Najuspješniji učenici svoje su radove pročitali na svečanoj dodjeli u Interpretacijskom centru u kući Brlićevih u Slavonskom Brodu u sklopu višednevne travanjske manifestacije u čast slavne književnice, poznate i kao Hrvatski Andersen.

Svečanost dodjele nagrada upriličili su i učenici Glazbene škole Slavonski Brod, a u ime Grada Slavonskog Broda prisustvovala je zamjenica gradonačelnika Marina Martić Puača koja je čestitala učenicima i pozvala ih da nastave pisati maštovite priče.

Prema riječima predsjednice Prosudbenog povjerenstva doc. dr. sc. Irene Krumes, na natječaju je konkuriralo više od 60 dječjih radova, a članovi povjerenstva istaknuti su književnici i profesori: Miroslav Mićanović (književnik, Agencija za odgoj i obrazovanje), Željka Horvat Vukelja (književnica za djecu), dr. sc. Jasna Ažman (Ogranak Matice hrvatske u Slavonskom Brodu), Marija Matić, prof. (OŠ „Ivan Goran Kovačić“, Slavonski Brod), mr. sc. Gordana Potnar Matković (Industrijsko-obrtnička škola u Slavonskom Brodu), izv. prof. dr. sc. Jasna Šego i doc. dr. sc. Irena Krumes sa Sveučilišta u Slavonskom Brodu.

Teme ovogodišnjeg natječaja bile su: „Skriveni maštokraji ispod Ivanina šešira“, „Tintilinić – moj prijatelj iz školske klupe“ i „Što mi je rekla Ivana Brlić-Mažuranić“, a uz prva tri nagrađena rada, pohvaljena su još tri rada.

Ovo nagrada potvrda je izuzetnog talenta i kreativnosti našeg Martina, ali svjedoči i o njegovoj predanosti i marljivom radu. Iako je Martin odličan učenik, on je i aktivan te uspješan sportaš, a sportske obaveze traže puno slobodnog vremena. Međutim, Martin uvijek pronađe vremena za pisanje i nadam se da će mu ovo priznanje poslužiti i kao putokaz i kao inspiracija za neke nove priče, zadovoljno ističe mentorica Ina Randić Đorđević.

Nagrađeni učenici

1. mjesto Sara Tolić, 6.a, OŠ „Josip Vergilij Perić“, Imotski
mentorica: Antonela Galić, prof.

2. mjesto Jona Doždor, 6.b, OŠ Dragojle Jarnević, Karlovac
mentorica: Ivana Požar, prof.

3. mjesto Martin Mesić, 6. razred, OŠ „Kostrena“, Kostrena
mentorica: Ina Randić Đorđević, prof.