InformacijeKostrenaOpćina - prijatelj djeceŠkola

Kostrenskim osnovnoškolcima sav dodatni obrazovni materijal osigurat će Općina

U školskoj godini 2023./2024. Općina Kostrena će učenicama koji imaju prebivalište na području Kostrene osigurati sav dodatni obrazovni materijal.

Dodatni obrazovni materijal uključuje komplet radnih bilježnica prema popisu koji je objavila škola kao i likovnu mapu, geografski atlas i kutiju za tehničku kulturu koji bi inače roditelji morali sami financirati, a u ovom slučaju Općina će im refundirati sredstva za navedene obrazovne materijale.

Popis obrazovnog materijala za obvezne i izborne predmete koji će se koristiti u razrednoj i predmetnoj nastavi  u školskoj godini 2023./2024. objavljen je na mrežnoj stranici OŠ Kostrena

Roditeljima kostrenskih učenika tako će preostati kupnja školskih torbi, bilježnica i pisaćeg pribora, a ukoliko je riječ o prvašićima, u tom slučaju će im i ovaj trošak biti značajno umanjen poklon bonom vrijednim 40 eura koji Općina daruje svim svojim prvašićima.

Zahtjevi za refundaciju troškova moći će se predati Upravnom odjelu za opće, pravne poslove i lokalnu samoupravu Općine Kostrena od 21. kolovoza do 30. rujna 2023uz obavezno prilaganje izvornika računa kao dokaza o kupljenom obrazovnom materijalu.

Refundacija troškova moći će se ostvariti isključivo za radne bilježnice, geografski atlas, likovnu mapu i kutiju za tehničku kulturu navedene u popisu.

Ovo pravo  ostvaruju i učenici koji imaju prebivalište na području Općine Kostrena, ali su upisani u osnovnu školu izvan Kostrene, uz uvjet da roditelji dostave potvrde o upisu u školu za školsku godinu 2023./2024.

Nova školska godina počinje 4. rujna 2023.