KaféKostrena

“Kostrenskom kraljevskom rutom” – posljednja aktivnost u sklopu „Dana nordijskog hodanja“

Ove nedjelje, 30. travnja održat će se posljednje nordijsko hodanje u ovoj sezoni pa se pozivaju svi zainteresirani da se priključe hodanju, zdravom načinu života i ugodnom boravku u prirodi.

Kostrena je i ove godine sjajan domaćin manifestacije pod nazivom “Dani nordijskog hodanja”, a stigao je i posljednji dan održavanja ovog događanja koje se ponovno pokazalo punim pogotkom: privukao je velik broj sudionika koji su se uključivali u nedjeljne programe nordijskog hodanja i pješačenja, a ove su se godine sjajno uklopili i u obilježavanje Cvjetnice. Turistička zajednica Općine Kostrena i njezina direktorica Belma Džomba od prvog su izdanja ove manifestacije velikodušno prigrlile nordijske hodače i to im se vratilo pozitivnim ozračjem i brojnim hodačima koji su pohodili sjajne kostrenske staze.

Popularni program “Dani nordijskog hodanja” ove će godine završiti u nedjelju, 30. travnja i to na “Kraljevskoj ruti”, kako su je nazvali organizatori, jer će se pod vodstvom stručnih voditelja program održati na ruti Žurkovo (kod JK Galeb) – Solin – Sopalj – Rožmanići – obalni put – Žurkovo, ruti dugoj 9 kilometra, a srednje tešku stazu planira se proći za otprilike 3 sata hodanja.

U 10 sati iz Žurkova, na rutu će krenuti oni koji se osjećaju spremnima za ovaj izazov, a u slučaju lošeg vremena ili nepredviđenih okolnosti organizator zadržava pravo izmjene rute. Nadamo se da se to neće dogoditi te da će manifestacija završiti na najljepši mogući način – savladavanjem “Kraljevske rute” te time i simbolično dati pečat ovoj manifestaciji kojom se Kostrena dodatno pozicionirala kao izvrsno mjesto za nordijsko hodanje i pješačenje.

Kako je to već pravilo, organizator je pripremio štapove za hodanje, a sudjelovanje u programu i korištenje štapova besplatno je. Program će voditi 2 stručna voditelja, a organizator sudionike podsjeća da odjenu i obuju sportsku opremu, ponesu zaštitu od sunca i dovoljno tekućine te da u programu sudjeluju na vlastitu odgovornost.

Podsjetimo, manifestaciju zajednički organiziraju Turistička zajednica općine Kostrena, Klub športske rekreacije Gorovo te Nordic walking team iz Opatije u partnerstvu sa Savezom sportske rekreacije “Sport za sve“ PGŽ-a, Hrvatskim savezom nordijskog hodanja i Hrvatskim olimpijskim odborom.  Informacije o programu mogu se dobiti u Klubu športske rekreacije Gorovo na 091/420 0650 te ksr.gorovo@gmail.com kao i u TZO Kostrena na 051/289 207 i info@visitkostrena.hr.

Organizatori zahvaljuju svima koji su se i ove godine uključili u “Dane nordijskog hodanja” te pozivaju sve da i dalje hodaju brojnim kostrenskim stazama čuvajući svoje zdravlje i uživajući u ljepotama Kostrene.

PHOTO: Arhiva KŠR Gorovo