Kostrena

Kotlići kalandrake za plemenitu svrhu

Donacijsko natjecanje u kuhanju pod nazivom „Naj-kalandraka“ održalo se u subotu, 18. rujna od 10 do 14:30 sati u uvali Žurkovo.

Devet ekipa pripremalo je tradicionalno jelo naših krajeva kalandraku – gulaš s krumpirom, koje su završetku natjecanja ponudili posjetiteljima u zamjenu za donacije. Prikupljena sredstva namijenjena su opremanju učionice i kupnju potrepština za djecu smještenu u Sigurnoj kući udruge U.Z.O.R.

Svaku ekipu činila je članica Udruge “Projekt+/-60”, koja je organizirala natjecanje, i jedna osoba iz javnog života. Poznati ugostitelj Hrvoje Margan bio je predsjednik žirija, a druga dva člana bili su Zdravko Andri, vlasnik Gastro akademije Garešnica i Dražen Vranić, načelnik Općine Kostrena.

Prvo mjesto, odnosno najbolju i najukusniju kalandraku pripremili su Snježana Čačić i Dragica Rosić, koja je predstavljala Lions klub Opatija. Drugo mjesto i srebrnu medalju osvojili su Nataša Klarić i Dražen Soldan, predstavnik Općine Kostrena, a broncu Ines Ivašić i Vladimir Jurić s Radio Rijeke.

Najbolju kalandraku pripremile su Snježana Čačić i Dragica Rosić

Nakon proglašenja slijedila je podjela kalandrake posjetiocima uz simboličan prilog od 20 kuna, a s obzirom na veliku posjećenost, kalandraka je ubrzo nestala pa se zaključilo da su svi kuhari izvrsni, a kotlići bi sljedeće godine mogli biti još veći.

Uz pobjednike, ovoj su se zabavnoj i plemenitoj akciji pridružili i Valter Soldatić za iznajmljivače Kvarnera, Dean Zanelli  iz Gastro akademiju Garešnica, Ivica Zbašnik iz Udruženja obrtnika Rijeka, Franjo i Barbara Turk iz Turk Gradnje, Marin Škufca i Danko Crnčević iz Backtoblu i Liburnia Maritime Service i Daniel Antunović iz udruge U.Z.O.R. Rijeka.

Natjecanje je organizirala Udruga „Projekt+/-60“ pod pokroviteljstvom Općine Kostrena, uz potporu TZO Kostrena, KD-a Kostrena, DVD-a Kostrena, Narodne čitaonice u Kostreni Sv. Luciji i brojnih drugih sponzora. Ukupno je prikupljena 2.021,00 kuna u gotovini za djecu u Sigurnoj kući, a u bonovima koji su podijeljeni na eko-akciji u organizaciji inicijative Backtoblu, prikupljeno je još 940 kuna pa će cjelokupni iznos zasigurno doprinijeti pri opremanju učionice i potrepština u Sigurnoj kući.