Kostrena

Kreće izgradnja vodovoda i kanalizacije u Doričićima

Raspisan je postupak Javne nabave za izvođenje radova na izradnji vodovodne i kanalizacijske mreže u Doričićima gdje će se izgraditi 665 metara novog vodovoda i 879 metara sanitarne kanalizacije.

Investitor je Komunalno društvo Vodovod i kanalizacija, a naručitelj Općina Kostrena. Procijenjena vrijednost radova iznosi približno 5,5 milijuna kuna osiguranih iz sredstava naknade za razvoj na vodoopskrbnom području Općine Kostrena.

Rok za dostavu ponuda je 4. lipnja nakon čega će biti odabran izvođač radova koji bi trebali trajati približno 12 mjeseci.

Radi se o projektu započetom u jesen 2017. godine ugovaranjem idejnog projekta te ishođenjem lokacijske dozvole. Preduvjet projektu bilo je usklađenje Urbanističkog plana uređenja građevinskog područja naselja N-3 unutar kojeg se nalaze Doričići i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa te osiguravanje financijskih sredstava. Nakon što je ishođena građevinska dozvola raspisan je postupak javne nabave za odabir izvođača radova. Ova značajna kapitalna investicija od velike je važnosti za mještane Doričića i Općinu Kostrena.

S obzirom na složenost zahvata i dugotrajnost zahvata po zaključenju ugovora o izvođenju radova s mještanima Doričića održat će se sastanak kako bi ih izvođač upoznao s dinamikom izvođenja radova i regulacijom prometa o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.