Kultura

Kreće novi ciklus radionica Udruge “Vali”

Otvorene su prijave na radionice za djecu i odrasle Udruge za kreativno stvaralaštvo “Vali” Kostrena.

Radionice za djecu

Radionice za djecu organizirane su u dvije skupine i to:
– grupa za djecu koja su u prethodnim godinama već savladala osnovnu tehniku oblikovanja gline
– grupa za djecu koja tek počinju upoznavati rad s glinom

Radionice za naprednu grupu održavat će se petkom od 16:30 do 18:00 sati dok će termin radionica za početničku grupu biti objavljen naknadno, kada se prikupi dovoljan broj prijava za njeno održavanje.

Radionice za djecu održavaju se tijekom cijele školske godine, 1 x tjedno po 2 školska sata, pod stručnim vodstvom profesora likovne umjetnosti. Radionice će s održavanjem započeti 6. listopada. Na radionicama djeca kroz igru svladavaju vještine izrade keramičkih predmeta i na taj način stvaraju originalne predmete. Djeca sa svojim radovima mogu sudjelovati na izložbama koje organizira Udruga, a isto tako mogu sudjelovati i u raznim projektima Udruge. Kotizacija za sudjelovanje na dječjim radionicama je 10 eura mjesečno. Na svaku radionicu moguće je upisati maksimalno 10 polaznika.

Radionice za odrasle

Radionice početnog tečaja keramike za odrasle započet će s održavanjem u četvrtak, 5. listopada u 18 sati.

Rad s glinom preporučuje se odraslim osobama koje se žele relaksirati kroz kreativan rad s prirodnim materijalima. Osim toga, poznato je da glina ima terapeutsko djelovanje tako da se rad s glinom preporuča i kao antistres terapija.

Na početnom tečaju keramike, koji traje 3 mjeseca, polaznici svladavaju osnovne vještine oblikovanja i modeliranja gline, te nauče kako raznim slikarskim tehnikama obojati, iscrtati i dekorirati svoje keramičke uratke.

Za vrijeme tečaja svaki polaznik izradi između 10 do 15 originalnih predmeta kao što su šalice, zdjelice, vaze, tanjuri, razne kutije, satovi i sl., koje po završetku tečaja nose kući.

Nakon završetka ovog tečaja polaznik je spreman za samostalni rad s keramikom, a po želji može i dalje produbljivati svoje znanje te upisati neki od naprednijih tečajeva rada.

Cijena početnog tečaja keramike iznosi 150 eura i plaća se unaprijed, a platiti se može i u tri mjesečne rate. Tečaj se održava 1 x tjedno po 2 sata, pod stručnim vodstvom Mirele Peterlić, prof. likovne umjetnosti. Na svaku radionicu moguće je upisati maksimalno 10 polaznika.

Prijave na sve radionice vrše se putem mail adrese: udruga.vali@gmail.com. U prijavi za djecu potrebno je navesti ime djeteta i dob, te podatke za kontakt. U prijavi za odrasle potrebno je navesti ime i prezime te kontakt.