Kostrena

Kuća kostrenskih pomoraca ponosni sudionik ovogodišnje manifestacije Noć muzeja

Hrvatsko muzejsko društvo organizator je nacionalne manifestacije Noć muzeja u koju se ove godine uključila i Kostrena.

Muzeji i nova publika

Devetnaestu godinu zaredom u Hrvatskoj se održava nacionalna manifestacija Noć muzeja. Fokus ovogodišnje manifestacije usmjeren je na važnu ulogu muzeja u zajednici i razvoj nove publike, novih programa i razvoj muzeja, na dobre i pozitivne muzejske prakse, različite suradnje muzejskih i drugih institucija s organizacijama civilnog društva, razmjenu znanja i općenito razvijanje partnerstva.

U vremenu kada su nove generacije u potrazi za inovativnim i kreativnim muzejskim sadržajima u kojima će i sami sudjelovati i temama koje će angažirano odgovoriti na sve izazove vremena u kojem živimo, usmjerenost na razvoj nove publike nametnula se gotovo kao nezaiobilazna tema.

Uz brojne ustanove iz cijele Hrvatske, ove godine će se u manifestaciju uključiti i Kostrena, sa svojim novim Interpretacijskim centrom Kuća kostrenskih pomoraca koji će u petak 26. siječnja 2024. otvoriti svoja vrata posjetiteljima i predstaviti bogatu pomoračku baštinu Kostrene, posebno onima koji je još nisu imali prilike upoznati.

Sada kada imamo svoju Kuću kostrenskih pomoraca napokon smo se i mi mogli uključiti u  manifestaciju Noć muzeja.hr  i pridružiti se brojnim muzejima i ustanovama diljem Hrvatske koje će te sasvim posebne večeri širom otvoriti svoja vrata publici.

Kuća će toga dana biti otvorena od 18:00 do 23:00 sata, a ulaz je slobodan, kao i u sve druge muzeje koji sudjeluju u Noći muzeja.