KostrenaSport

Kukuljanovu treći uzastopni naslov pobjednika turnira Zlatko Jurković

Ekipa BK Kukuljanovo treći puta zaredom osvojila je pobjedu na Memorijalnom turniru “Zlatko Jurković” te time u trajno vlasništvo dobila prijelazni pehar turnira.

                                                  Predaja prijelaznog pehara boćarima BK Kukuljanovo

Rezultatom 10:9 boćari Kukuljanova su u finalu pobijedili ekipu Kostrena 1 te tako osvojili treći uzastopni naslov najuspješnije ekipe turnira Zlatko Jurković. Iako su veći dio utakmice Kostrenjani bili uspješniji, ekipa Kukuljanova je u posljednje dvije minute uspjela preokrenuti rezultat u svoju korist i ekipu Kostrene 1 s minimalnom razlikom pozicionirati na drugo mjesto dok je treće mjesto zauzela ekipa Hreljina.

Na 19. memorijalnom boćarskom turniru u Kostreni sudjelovalo je osam boćarskih ekipa; Draga, Kukuljanovo, Krimeja, Hreljin, Ledenice, Trsat, te dvije domaće ekipe Kostrena 1 i Kostrena 2.

Turnir je organizirao Boćarski klub „Kostrena“, pod pokroviteljstvom Općine Kostrena i uz sufinanciranje Zajednice sportova Primorsko-goranske županije.

Uoči početka turnira, predstavnici organizatora i pokrovitelja turnira posjetili su grob osnivača i prvog predsjednika Zlatka Jurkovića po kojem je turnir i dobio ime te grob nedavno preminulog predsjednika kluba Milana Tićka.

Novoizabrani predsjednik Boćarskog kluba Kostrena Tomislav Štimac funkciju predsjednika Boćarskog kluba Kostrena preuzeo je pred tek nešto više od dvadeset dana, a evo što je izjavio po završetku turnira: “Zadovoljan sam turnirom i nadam se da sam opravdao ukazano povjerenje. Zahvaljujem svim sudionicima na odazivu, svima koji su pomogli u organizaciji i pokroviteljima. Posebne čestitke idu najuspješnijim ekipama, osvajačima pehara te ekipi Boćarskog kluba Kukuljanovo koja je trećom uzastopnom pobjedom u trajno vlasništvo dobila dosadašnji prijelazni pehar turnira. Ionako je dugo bio kod njih pa smo im ga kao dobri domaćini na kraju odlučili i prepustiti”, našalio se Tomislav Štimac i dodao kako vjeruje da će novi prijelazni pehar biti novi izazov za natjecatelje 20. jubilarnog izdanja turnira u 2022. godini.