Kostrena

Lijepo vrijeme i bogata ponuda privukli u Kostrenu brojne posjetitelje

“Uskrs u Kostreni” vesela je i šarena manifestacija koja iz godine u godinu privlači sve više posjetitelja.

Lijepo vrijeme, zanimljiv program i sjajna atmosfera obilježili su blagdan Cvjetnice i uveli Kostrenu u Veliki tjedan. Uskrsu u Kostreni najviše su se razveselili najmlađi posjetitelji koje su uz kreativne igre i  radionice dočekale i prigodne uskrsne poslastice kao i dvije simpatične maskote: Medo i Zeko s kojima su se rado družili i fotografirali posjetitelji svih generacija.

Glazbenu kulisu izvrsnom danu ispred Narodne čitaonice u Kostreni dala je klapa Baladur, a organizatori su se pobrinuli za besplatnu gastro ponudu. Brojni posjetitelji mogli su uživati u odličnoj fritaji sa šparogama s potpisom Kristijana Kozmića i Kvarnerskog pijata kao i palenti kompirici Udruge Palentar dok je kostrenske šišere pripremila kostrenska slastičarnica Snjeguljica čiji su početak podjele zajednički označili kostrenski načelnik Dražen Vranić i direktorica TZ-a Belma Džomba, a posjetitelji nagradili velikim pljeskom u znak zahvale na lijepoj manifestaciji.

U dobro osmišljen dan odlično se uklopio i program nordijskog hodanja s više od šezdeset hodača čija je ruta duga 9 km ovaj put završila upravo ispred Narodne čitaonice kako bi se hodači mogli pridružiti proslavi.

Prigodnu proljetnu manifestaciju Uskrs u Kostreni, koja iz godine u godinu okuplja sve više posjetitelja i postaje jedna od najprepoznatljivijih na ovim prostorima, zajednički organiziraju Turistička zajednica općine Kostrena i Općina Kostrena.