KostrenaSport

Lopta u nogama, pokojni Ivica Opačak- Pajo u srcima

UDVDR Rab u veteranskoj i NK Pomorac 1921 u konkurenciji pionira pobjednici su 17. Memorijalnog malonogometnog turnira Ivica Opačak- Pajo, što se danas igrao u Sportskoj dvorani Kostrena

U spomen na poginulog kostrenskog branitelja Ivicu Opačka -Paju lopta se 17. puta zakotrljala Sportskom dvoranom u Kostreni.

Memorijalni malonogometni turnir Ivica Opačak- Pajo, u organizaciji kostrenskog UDVDR-a i pod pokroviteljstvom Općine Kostrena, danas je okupio četiri veteranske (HVIDRA Petrinja, UDVDR Rab, NK Pomorac 1921 i UDVDR Kostrena) i četiri pionirske momčadi (NK Mladost Petrinja 1 i 2, NK Krk i NK Pomorac 1921).

U konkurenciji veterana UDVDR Rab je u finalu bio bolji od UDVDR-a Kostrena s 3:1, dok su utakmicu za treće mjesto odigrali veterani NK Pomorca 1921 i HVIDRA Petrinja. Završilo je pobjedom domaćina 4:1. Najboljim golmanom proglašen je Marko Tomljanović (UDVDR Rab), najboljim strijelcem Alen Perušić (UDVDR Kostrena), a najboljim igračem Damir Milinović (UDVDR Kostrena).

Kod pionira su slavili igrači NK Pomorca 1921, koji su u finalu bili bolji od NK Mladosti 1. Treće mjesto osvojila je momčad NK Mladost 2, a četvrto NK Krk. Najbolji golman turnira je Antonijo Oštarić (NK Pomorac 1921), najbolji strijelac Luka Lončarević (NK Mladost 1), a najbolji igrač Robin Križanec (NK Pomorac).

Posebno emotivan bio je revijalni susret u kojem su snage odmjerili Pajini prijatelji i Pajini suborci. Završilo je s prijateljskih 6:6, a igračem utakmice proglašen je mladi Patrik Rupčić.

Pehare i medalje sudionicima su podijelili kostrenski načelnik Dražen Vranić, predsjednik UDVDR-a PGŽ Franjo Božinović te sestra pokojnog Paje – Snježana Opačak Vukušić. U znak zahvale organizatori su okupljenima podijelili i plakete s Pajinim likom.

Ivica Opačak- Pajo

Ivica Opačak- Pajo život je na oltar domovine položio prije 32. godine, točnije 3. travnja 1992., na Kupresu. Imao je samo 27 godina, a bio je pripadnik specijalne postrojbe Matija Vlačić, koja je u to vrijeme bila u selu Malovan Donji.