Poduzetnici

Madfly Design – unikatan nakit iz kostrenske radionice

Ako još niste čuli za brend Madfly Design, vrijeme je da saznate tko se i što krije iza tog imena.  Lea Županović, djevojka s kostrenskom adresom i diplomom dizjanerice nakita, vješto barata alatom za obradu metala i hrabro pliva obrtničkim vodama. Otkad je 2010. godine diplomirala, u svojoj je radionici prikupila popriličan broj malih strojeva i alata za obradu aluminija i mesinga, a u novije vrijeme i srebra.

Nakit za sve generacije

– Znanje dugujem svojim profesorima, prije svega profesoru Nenadu Robanu, ali i velikom osobnom angažmanu, učenju, istraživanju, ispitivanju i isprobavanju. U našoj se zemlji premalo cijene trud, vrijeme i energija utkana u ručni rad i to se mora promijeniti! – navodi Lea Županović uz vedar osmijeh.

– Nije lako biti obrtnik, ali treba čvrsto stajati na zemlji, dobro se organizirati u “papirnatim poslovima” koje poduzetništvo zahtijeva i biti prilagodljiv – objašnjava Lea napominjući kako izrađuje i personaliziran nakit te predmete za kućne ljubimce, a više je puta sudjelovala na čuvenom Špancirfestu u Varaždinu.

Uspješna poduzetnička priča naše mještanke nije slučajna jer uz ljubav i znanje u svoj posao ulaže i pomno osmišljene aktivnosti pa tako na svojem You Tube kanalu projicira nekoliko kratkih filmova o samom procesu izrade nakita, slika i satova, a Madfly Design može se pronaći na mrežnoj stranici www.madfly-design.com kao i na platformi Etsy, većini društvenih mreža te u galeriji Poneštrica u Rijeci.