KostrenaKreativa

Majstori kista predivnim slikama ukrasili uvalu Žurkovo

Pobjednica 21. Međunarodne umjetničke kolonije je Larisa Dragelj čiji je pejzaž dobio nagradu Grand Prix

21. Međunarodna umjetnička kolonija u Kostreni je danas, u organizaciji udruge Veli pinel, okupila sedamdesetak umjetnika, amatera i profesionalaca, iz Hrvatske, Italije, Francuske, Ukrajine i Rusije.

Dio slikara izložio je svoje radove koji su nastali ranije, a dio je danas, po predivnom danu, stvarao u najpopularnijoj kostrenskoj uvali. Na kraju dana u Žurkovu je bilo izloženo više od stotinu radova.

Uz pomoć Općine Kostrena, pod čijim se pokroviteljstvom događanje tradicionalno održava, osigurane su novčane nagrade za najuspješnije. Birao ih je četveročlani stručni žiri, koji su sačinjavali slikari Edi Gustin, Matko Kezele i Ankica Bijelić te direktorica TZO Kostrene Jelena Anđelić.

Po mišljenju struke ukupna pobjednica 21. Međunarodne umjetničke kolonije je Larisa Dragelj čiji je pejzaž dobio nagradu Grand Prix, s kojom je mlada umjetnica dobila i 600 eura. Prvo mjesto i 300 eura pripalo je Ivi Starac, također za pejzaž. Zalazak u Žurkovu, kojeg je naslikala Đurđica Buza, osvojio je drugo mjesto i 200 eura, a diptih Sabine Stojanović treće mjesto i 100 eura.

Foto: Ema Cupać