MladiOpćina - prijatelj djeceRoditeljski kutak

Makers kamp – prvi kamp u okviru projekta Stori po svoju

U Narodnoj čitaonici ovog se tjedna održao prvi kamp – Makers kamp u sklopu projekta Stori po svoju, na kojem sudjeluje 27 djece od 5. do 8. razreda.

Makers kamp obuhvatio je radionice iz STEAM područja – digitalna fotografija, digitalno pripovijedanje, strip, maketarstvo i makers radionica koja uključuje i programiranje te radionice osobnog i profesionalnog razvoja.

Polaznici su se okušali na svim radionicama, a trećeg dana birali su svoje projekte koje će prezentirati mentorima. Zadnjeg dana kampa polaznici su svoje radove izložili i roditeljima.

Velik interes djece i mladih iz riječkog prstena govori u prilog tezi da je STEAM područje budućnost koja nam kuca na vrata. Mogućnost besplatnog kampa, koji uključuje izvrsne predavače i mentore, radionice i aktivnosti te, naravno, osiguran ručak i međuobroke, iskoristila su zainteresirana djeca u dobi od 10 do 15 godina.

Kamp je financiran sredstvima EU iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Trajanje projekta jest od veljače 2021. do veljače 2023.