KostrenaKulturaRoditeljski kutak

“Malci 2” sutra na “Kinu u Kostreni”

Peto izdanje Kina u Kostreni kreće u petak, 12. kolovoza projekcijom dječjeg crtanog filma Malci 2: Kako je Gru postao Gru.

Nakon izuzetno uspješnog prvog nastavka iz 2015. godine, ove godine stigao je nastavak – Malci 2: Kako je Gru postao Gru. Radnja prati 12-godišnjeg Grua koji želi postati najveći zlikovac svih vremena, a u tom mu pothvatu pomažu mali žuti prijatelji.

Sredinom 70-tih godina prošlog stoljeća 12 godišnji Gru odrasta u predgrađu i mašta o svojoj zločinačkoj karijeri. Kao veliki ljubitelj superzle supergrupe Evil 6 ima plan kako da im se pridruži. Zajedno sa svojim vjernim Malcima te prinovom, Ottom malcem sa zubnom protezom, gradi svoj prvi brlog i završavaju svoj prvi zločinački zadatak. Pristupanje Evil 6 grupi ne prolazi bez problema i Gru ubrzo postaje njihov glavni neprijatelj.

Kino u Kostreni održava se ispred Sportske dvorane Kostrena. Projekcija počinje u 21 sat, a ulaz je slobodan. Film “Malci 2” traje 90 minuta.

U subotu KuK za odrasle

U subotu, 13. kolovoza Kino u Kostreni prikazuje akcijsku komediju Nepodnošljiva težina golemog talenta. 

 

Nicolas Cage glumi Nica Cagea, glumca koji očajnički želi dobiti ulogu u filmu Quentina Tarantina. Dok pokušava ostvariti svoju želju, privatno se bori s kćeri koja odrasta u zahtjevnu tinejdžericu i pokušava popraviti odnos s njom. U filmu se obračunava i s egoističnim Cageom (samim sobom) s početka 90-ih kojeg optužuje da je kriv za cijeli niz loših filmova koje je snimio i koje su ga dovele na B listu popularnosti, ali i do ruba bankrota.

Zanimljivo je istaknuti kako je film Nepodnošljiva težina golemog talenta sniman u Hrvatskoj u listopadu 2020. godine na nekoliko lokacija: Dubrovnik, Cavtat, Konavle, Popovica, Trsteno i zračna luka Čilipi. HAVC navodi kako je filmska ekipa u Hrvatskoj snimala 15 dana, a na setu je radilo 337 filmskih djelatnika. Među njima je bilo i 87 filmskih djelatnika, 16 pripravnika i 198 statista iz Hrvatske.

Kino u Kostreni održava se ispred Sportske dvorane Kostrena, a projekcija počinje u 21 sat. Ulaz je slobodan. 

Filmski petak za djecu i subota za odrasle u organizaciji Centra kulture Kostrena već je tradicija Kina u Kostreni, manifestacije koja omogućuje projekciju dobrih filmova u našem mjestu. KuK ispred Sportske dvorane omiljeno je ljetna destinacija ljubitelja sedme umjetnosti jer projekcija na otvorenom u blizini mora i na velikom platnu omogućuje izvanredan doživljaj, stoga pripremite kokice, jastučiće i vodu – vidimo se u petak i subotu na trgu ispred Sportske dvorane!