KostrenaOpćina - prijatelj djeceVrtić

Mali heroji pružanja pomoći

Dječji vrtić “Zlatna ribica” nizom radionica na temu prve pomoći obilježio je Svjetski dan prve pomoći.

Svjetski dan prve pomoći obilježava se svake druge subote u rujnu i prilika je za promicanje i usvajanje vještina prve pomoći. Uzimajući u obzir sigurnost i zaštitu djece, važno ih je kvalitetno educirati i pripremiti kako bi mogli učinkovito reagirati u situacijama koje zahtijevaju pružanje prve pomoći njima samima, drugoj djeci ili odraslima.

Sukladno temi ovogodišnjeg Svjetskog dana  prve pomoći  u vrtiću smo organizirali radionice na temu prve pomoći i zaštite zdravlja za svu djecu školske obveznike. Ovogodišnja tema odnosi se na prvu pomoć u školi i zajednici i istaknuta je kroz moto „Budite heroj prve pomoći u školi i svojoj zajednici“, a mi smo heroji u vrtiću. – objasnila je zdravstvena voditeljica Katarina Mihelić, mag. sestrinstva, koja je vodila radionice.

Kroz igru djeca su educirana o tome koji su potencijalni rizici od ozljeda u njihovu svakodnevnom okruženju  te koji su predmeti opasni ili potencijalno opasni za igru.  Svim odgojnim skupinama Hrvatski Crveni križ Rijeka darovao je slikovnice „Naučite  prvu pomoć zbog onih koje volite“.

Kroz zabavu i igru do znanja važnih za sigurnost