KostrenaSport

Maro Miknić – apsolutni državni prvak u disciplini 50 m delfin

Maro Miknić nastupio je na Državnom prvenstvu za seniore u plivanju koje se od 9. do 11. lipnja 2023. godine održalo na olimpijskom bazenu Svetice u Zagrebu.

Pravo nastupa na ovom Državnom prvenstvu imali su isključivo plivačice i plivači koji su isplivali seniorsku normu, propisanu od strane Hrvatskog plivačkog saveza.

Maro je, kao član Plivačkog kluba Nevera iz Rijeke, nastupio u disciplini 50 metara delfin te s isplivanim vremenom od 24,75 sekunde osvojio 1. mjesto i time postao apsolutni (seniorski) prvak Hrvatske.

Kao sedamnaestogodišnjak, Maro će se ovu i sljedeću sezonu još uvijek natjecati kao junior, pa mu ova pobjeda u seniorskoj konkurenciji predstavlja značajan uspjeh.

Osim pobjede u disciplini 50 m delfin, Maro je na ovom Državnom prvenstvu osvojio i 3. mjesto u disciplini 100 m delfin, te 3. mjesto u disciplini 50 m slobodno.

Marov trener Andrej Belaić zadovoljan je njegovim nastupom na ovom Državnom prvenstvu, iako ga nije posebno pripremao za ovo natjecanje.

Maro je naime, još u ožujku ove godine nastupio na Međunarodnom plivačkom mitingu u Zagrebu, te kao član državne reprezentacije na Multinations cup-u u Limassolu gdje je isplivao A norme u disciplinama 50 m i 100 m delfin za Europsko juniorsko prvenstvo, koje će se od 4. do 9. srpnja 2023. godine održati u Beogradu.

Nakon isplivanih A normi u ožujku, Maro je doslovno bez prestanka u periodu jako napornih treninga i samim time dosta umoran. Intenzitet treninga će mu se tek uskoro početi smanjivati kako bi bio odmoran i maksimalno pripremljen za nadolazeće Europsko juniorsko prvenstvo, koje mu je i najvažnije natjecanje ove sezone.