KostrenaOpćina - prijatelj djece

Maškarani vikend: u subotu kotlić i tanci, u nedjelju dječja reduta

Pred nama je vrlo intenzivan maškarani vikend! – poručuju Špažićari kojima ništa ne može ni bura ni kiša!

U subotu, 28. siječnja u jutarnjim satima u Žurkovu “Pod Pločom” od 10 sati započinje će 2. Špažićarski maškarani kotlić. Ukupno  je prijavljeno 12 maškaranih ekipa: Škrljevske maškari, Mesopusna kumpanija “Grad Grobnik”, Mesopusna kumpanija Pašac, Čiket Rijeka, Pikići Rijeka, Pehinarski feštari, Karnevalska grupa: “Draške maškare”, Limena glazba Trsat, Kanal Ri, Maškarana maneštra i domaćini Špažićari. Kuhat će se gulaš od veproviine, a lani su maškare pokazale da su itekako dobri kuhari. Naslov najboljih brani ekipa Čiket Rijeka koja je lani slavila ispred grupe Maškarana maneštra i Pikića. Za zabavno-glazbeni dio zadužen će biti Cukar & Caffe band.

Male maškarice na dječju redutu

U subotu u večernjim satima od 21 pa do koliko tko može, u dvorani Narodne čitaonice u Sv. Luciji održat će se treći vikend maškaranih tanci uz Grupu Venus, a s kojima će se družiti i male maškare u istom prostoru u nedjelju od 15 sati kada je na rasporedu Dječja reduta.

Za sakega ima po neš ča bi ga moglo intrigat. Krepat, ma ne poć spat!!! – poručuju Špažićari i pozivaju vas na vesele zabave za velike i male.