Općina - prijatelj djeceŠkola

Medni dan u školi

Kako bismo najmlađima pojasnili zašto je važno čuvati prirodu, u ponedjeljak su naši prvašići učili kako pčelica proizvodi sladak med.

Gledali su edukativni film, dobili slikovnicu “Pčelica Jelica i medo Edo”, a svaki je učenik kući ponio i teglicu meda zapakiranog u Nacionalnu staklenku s oznakom “Med hrvatskih pčelinjaka”. Slatki prosinački ponedjeljak i mnogo radosti na licima naših znatiželjnih prvašića pogledajte u galeriji.

“Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka”, nacionalni je program Ministarstva poljoprivrede kroz koji se učenici prvih razreda  i njihovi roditelji educiraju o važnosti konzumiranja meda i njegovog uključivanja u prehranu kao i  važnosti pčelarstva za sveukupnu poljoprivrednu proizvodnju i biološku raznolikost, uz istovremenu promociju meda proizvedenoga na hrvatskim pčelinjacima.

Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka organizira se u prvim razredima osnovnih škola u Republici Hrvatskoj, 7. prosinca povodom obilježavanja Sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara.