Sport

Memorijal Pero Radaković

Na pomoćnom igralištu u Žuknici  u srijedu, 20. travnja, odigrat će se tri utakmice memorijalnog turnira Pero Radaković čiji je organizator HNK Rijeka.

Međunarodni omladinski nogometni turnir „Memorijal Petar Radaković“ održava se u znak sjećanja na igrača Rijeke Petra Radakovića. Turnir je prvi put održan 1969. godine.

Na ovogodišnjem turniru sudjelovat će HNK Rijeka, HNK Gorica, NK Pomorac 1921, NK Lokomotiva, NK Istra i NK Koper (Slovenija). U skladu s propozicijama natjecanja pravo nastupa imaju nogometaši 2006. i pioniri Pomorca 2005. godište.

U Kostreni će se odigrati tri utakmice Grupe B dok će Grupa A igrati u Kampu na Rujevici. U 16:30 u Kampu na Rujevici počet će polufinalne i finalne utakmice dok je podjela nagrada predviđena u 19:20 sati.

GRUPA B – pomoćno igralište u Žuknici
9:30; NK Pomorac 1921- NK Istra
10:55; NK Istra – NK Lokomotiva
12:20; NK Lokomotiva – NK Pomorac 1921

Petar „Pero“ Radaković (22. 2.1937. – 1.11.1966.), uz Vladimira Lukarića, bio je prvi riječki reprezentativac i prvi igrač Rijeke koji je nastupio na svjetskom prvenstvu. Preminuo je 1. studenoga 1966. u dobi od 29 godina nakon što mu je iznenada pozlilo tijekom treninga. Ponajbolji igrač Rijeke svih vremena otišao je tiho. U legendu.

U dosadašnjim izdanjima na turniru su sudjelovali Dinamo, Hajduk, Orijent, Pomorac, Lučki radnik, Zagreb, Varteks, Reprezentacije PGŽ, Uljanik, Triestina, Granata Boys, Bolzano, Slovan, Olimpija, Cibalia, Karlovac i drugi, te kroz različite selekcije nastupali mnogi poznati igrači iz Hrvatske i inozemstva kao što su igrači Rijeke Drago Čohar, Zvjezdan Radin, Damir Desnica, Miloš Hrstić, Milan Ružić, Nenad Gračan, Elvis Brajković, Danijel Šarić, Boško Balaban, igrači Hajduka Zlatko i Zoran Vujović, Tomislav Erceg, Aljoša Asanović, igrači Dinama Zlatko Kranjčar, Marko Mlinarić, Velimir Zajec, Tomislav Ivković, Zvjezdan Cvetković, Zvonimir Boban, Nikola Jurčević kao i brojne generacije nogometaša iz hrvatskih i inozemnih klubova.