KostrenaKulturaOpćina - prijatelj djeceRoditeljski kutak

Mića Mikulna ove godine na Trgu Sv. Barbare- LOKACIJA PROMIJENJENA!

Treće izdanje Miće Mikulne održat će se u nedjelju 3. prosinca od 13 do 17 sati na Trgu sv. Barbare, odnosno, na terasi ispred Narodne čitaonice u Sv. Barbari koja će od 1. do 4. prosinca biti natkrivena.

Mića Mikulna, kreativno edukativni program namijenjen djeci, proizašao je iz tradicijske manifestacije kojom Kostrena obilježava blagdan sveca zaštitnika našeg mjesta, sv. Nikole. I ove godine zanimljiv program manifestacije razveseliti će najmlađe Kostrenjane. Osim radionica i predstava, djecu i roditelje dočekat će i Sveti Nikola s kojim će se imati priliku fotografirati u prigodnom uređenom foto kutku i ponijeti uspomenu sa sobom.

Program Miće Mikulne:

  • 13:00 sati     Blagdanske ludorije, predstava (Ritam igre, Split)
  • 14:00 sati     Kreativne dječje radionice (Laboratorij zabave, Zagreb)
  • 16:00 sati     Dan u laboratoriju Svetog Nikole, predstava (Laboratorij zabave, Zagreb)
  • 17:00 sati     Paljenje blagdanske rasvjete i prve adventske svijeće

Predstava “Blagdanske ludorije”

Dječja predstava „Blagdanske ludorije“ donosi  klaunovski žanr koji obećava zabavu i smijeh. U središtu radnje nalaze se dva klauna, veliki i mali koji iščekujući predstavu zapravo postaju svjesni da su oni ta ista predstava. U interakciji s publikom klauni otkrivaju svoje uloge i obavljaju aktivnosti koje im publika zadaje, a sve to naravno uz smijeh, ples i ritam. U toj zajedničkoj igri s publikom klauni pričaju priču o Božiću, poklonima, miru, obitelji i Djedu Božićnjaku. Pri tome se njih dvojica ne mogu odlučiti tko će biti glavni u pričanju te priče, tko je odgovorniji i samim time priča poprima neslućene razmjere. Naša dva klauna kreću doslovno na put prema sjevernom polu tragajući za Djedom Božićnjakom te zajedno s publikom u mašti grade šume, brda, doline, sobove kako bi njihova priča bila što vjerodostojnija.

Predstava je namijenjena vrtićkoj djeci te djeci nižih razreda osnovne škole.

Blagdanska kreativna radionica

Zabavna kreativna radionica sadržava tri različite hand made aktivnosti za djecu svih uzrasta – izrada ukrasne kućice, izrada blagdanske čestitke i izrada zabavnog papira za zamatanje darova. Sve predmete izrađene na radionici svako dijete nosi sa sobom kući kao blagdansku dekoraciju i uspomenu na druženje na Mićoj Mikulni. Predviđeno trajanje radionice je 30 do 45 minuta.

Radionice za djecu namijenjene su uzrastu iznad 4 godine, a prijave se mogu izvršiti na licu mjesta.

Predstava “Dan u laboratoriju Svetog Nikole”

Dan u laboratoriju Svetog Nikole je interaktivna edukativno – znanstvena predstava s puno humora i blagdanskog ugođaja, u izvedbi popularnog dječjeg kazališta La La Land iz Zagreba. U glavnoj i naratorskoj ulozi je sam Sveti Nikola (u dinamičnoj i duhovitoj izvedbi glumca Mire Čabraje) koji poziva djecu da zavire u njegov STEAM laboratorij za izradu blagdanskih darova. Djeca će svjedočiti kako nastaju zabavni blagdanski darovi poput vlastite rakete, kućnog vulkana i gigantskih balona. Tijekom predstave Sveti Nikola izravno komunicira s djecom u publici, čime oni postaju akteri predstave što druženju daje još uzbudljiviji i zabavniji ton. Predstava traje 30 – 45 minuta.

Posjetitelji će se na Mićoj Mikulni moći zasladiti fritulama i ugrijati toplim čajem ili kuhanim vinom. Dok djeca provode vrijeme na predstavama i radionicama, roditelji mogu razgledati Kuću kostrenskih pomoraca koja će tog dana biti otvorena od 13 do 18 sati.

U fotogaleriji pogledajte kako nam je bilo prošle godine na Mićoj Mikulni.