KostrenaKulturaOpćina - prijatelj djece

Mića Mikulna u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji

Narodna čitaonica na jedan će dan postati poput pozornice kostrenskog Orašara u malom! Kroz igru, glazbu, pokret i glumu, djeca će se moći prepustiti blagdanskoj čaroliji.

Edukativno kreativni program namijenjen djeci Mića Mikulna, proizašao je iz tradicijske manifestacije kojom Kostrena obilježava blagdan sveca zaštitnika našeg mjesta, sv. Nikole. Mića Mikulna održat će se u subotu, 3. prosinca u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji, u vremenu od 13:30 do 20 sati. Organizator programa jest Centar kulture Kostrena.

Vrsni umjetnici, glumci, plesači, instrumentalisti te jedan dirigent, posvetit će svoje vrijeme mališanima i pružiti im uvid u čaroban svijet umjetnosti. Kroz zanimljive pričaonice i radionice iskusit će radost kreativnog izražavanja i stvaranja, a sve je omogućila INA d. d. kao sponzor Miće Mikulne.

Cilj je programa kroz igru i zabavu prenijeti djeci i dio naše bogate povijesti kroz njima bliske i drage likove poput omiljenog dječjeg sveca – sv. Nikole  i približiti običaje poput sajanja, odnosno međusobnog pomaganja u zajednici. Djecu se time potiče da budu osjetljivi na potrebe drugih i daju svoj doprinos u prikupljanju pomoći potrebitima.

Ovoga puta Kostrena saja za riječku udrugu Srce koja skrbi o osobama s intelektualnim teškoćama, a koja je u rujanskim poplavama ostala bez svojih prostora, jedinog utočišta za njihove brojne štićenike.

Program Mikulne zaključit će još jedan vrijedan projekt Centra kulture Kostrena, a to je besplatna projekcija animiranog filma „Grinch“, omiljenog božićnog klasika za cijelu obitelj na novoj opremi koja je kupljena sredstvima Ministarstva kulture.

U galeriji pogledajte kako nam je bilo prošle godine na Mićoj Mikulni.