Da se ne pozabiKostrena

Mićel Lovac kriv je i za prekopane umejke

Spaljivanjem mesopusta Mićela Lovca završila je vladavina kostrenskih Špažićara, a ključevi Općine vraćeni su načelniku Draženu Vraniću.

Početkom siječnja već tradicionalno općinska vlast prepusti ključeve Kostrene Špažićarima čiju vladavinu uglavnom obilježi dobra zabava koje u vrijeme maškara ne smije nedostajati.

Špažićari oživjeli stare užance

Iako su epidemiološke mjere i ove godine onemogućile održavanje mesopusnih tanci u Narodnoj čitaonici te odgodile Međunarodnu karnevalsku povorku na riječkom Korzu, Špažićari su doskočili mjerama tako što su oživjeli neke pomalo zaboravljene običaje. Umjesto plesnih subota u Narodnoj čitaonici ponovno su krenuli u obahajanje Kostrene i kostrenskih oštarija, a prvi je put u Kostreni organiziran Špažićarski maškarani kotlić dok je dio bogatog špažićarskog fundusa maski bio iskorišten i za uređenje fotokutka u Žurkovu.

Ključevi Općine ponovo su u rukama načelnika Dražena Vranića

Sve što je lijepo uvijek prekratko traje pa je tako brzo prošlo i osam tjedana vladavine Špažićara. Mićel je, kao i obično, u Kostreni glavni krivac za sve loše što se dogodilo ili nije napravilo. Mićel je ove godine Lovac pa je tako među ostalim kriv i za raskopane kostrenske vrtove i umejke od veprova. Iako se u zadnje vrijeme malo više trudio i osigurao sirovinu za Špažićarski kotlić, to ipak nije bilo dovoljno da ga spasiti od konačne presude – spaljivanja na Čistu srijedu ili Pepelnicu kojom su završena sva maškarana događanja na Kvarneru.