KostrenaZeleni kantunić

Mirisni vrt za uživanje u prirodi

Neposredno na Rasadnik nastavlja se nova kostrenska atrakcija, „Mirisni vrt“, mjesto predaha, druženja i edukacije koje je osmislila Vlasta Oreb iz KD-a „Kostrena“. Vrt je podijeljen na nekoliko tematskih cjelina odvojenih stazama: Mirisi proljeća, Mirisi ljeta, Mirisi jeseni i Mirisi zime, osmišljenima prema godišnjim dobima kako bi prostor tijekom čitave godine bio atraktivan i bogat biljnim vrstama.

– Prostor vrta bit će opremljen stiliziranim informativnim tablama s opisima i rasporedom biljnih vrsta, klupama, pergolom i koševima za otpad. – navodi Vlasta Oreb ističući kako građevinske radove izvodi Papić Biro d. o. o. iz Kostrene, a Općina Kostrena financira cijeli projekt.

Sađenjem listopadnih i cvatućih grmova, trajnica, različitih penjačica te mediteranskog i aromatičnog bilja, prostor se nastoji učiniti što privlačnijim ne samo za ljude već i za korisne kukce.

Cilj “Mirisnog vrta” jest  i stvaranje pozitivnih uspomena na boravak u Kostreni kroz olfaktivno iskustvo jer  često nas upravo mirisi vraćaju na drage uspomene, posebne trenutke, važne događaje i mjesta koja smo posjetili!