Sport

Mlade nade Pomorca – ekipa U13 osvojila turnir u Rovinju

Na 10. izdanju projekta Youth Movement Power Rovinj 2023 – Snaga djece u pokretu, mlada ekipa dječaka u kategoriji U13 (djeca 2010. godište) osvojila je prvo mjesto i time još jednom dokazala da NK Pomorac 1921 ima sjajan pomladak.

Od 10. do 13. travnja održan je turnir u Rovinju na kojem je NK Pomorac 1921 sudjelovao s trima ekipama u U9, U12 i U13 kategoriji. Djeca 2010. godišta, odnosno U13 ekipa osvojila je turnir u konkurenciji od 8 ekipa pobijedivši u finalu ekipu ND Primorje Ajdovština rezultatom 2:0.

Pritom treba pohvaliti i ekipu U9,  djecu 2014. i 2015.  godište, koji su osvojili 4. mjesto, a NK Pomorac 1921 zadovoljno se vratio u Kostrenu: – Osim prvog mjesta, imali smo i najbolje pojedince, najboljeg golmana i najboljeg strijelca turnira. Četiri predivna dana su iza nas, klinci su uživali u prekrasnom Rovinju, družili se, igrali nogomet, ma stvarno super! – zadovoljan je trener Mauro Ciani.

Temeljna ideja projekta jest motiviranje djece s teškoćama u razvoju da se kroz sportske aktivnosti aktivno integriraju u društvo. Projekt je usmjeren na pozitivne promjene koje promiču važnost tjelesne kulture, u cilju poticanja razvoja aktivne svakodnevice kod djece školskog uzrasta. Sport zbližava osobe sa sličnim smetnjama, omogućava razmjenu iskustava i sklapanje novih prijateljstava, te povećava razumijevanje prema teškoćama s kojima se svakodnevno suočavaju.