KostrenaSport

“Kostena Cup” – Mlade nade prve testirale novouređeno igralište u Žuknici

Pobjednik prvog “Kostrena Cupa” je NK Halubjan koji je u finalu svladao Opatiju s 3:1

Novi umjetni travnjak malog pomoćnog igrališta u Žuknici danas su testirale mlada nade županijskog nogometa. Naime, premijerno izdanje Kostrena Cupa u Kostreni je okupilo osam U9 momčadi iz našeg kraja.

Što znaju i mogu pokazali su: NK Pomorac 1921, NK Rječina, NK Grobničan, NK Orijent 1919, NK Lokomotiva, NK Halubjan i ŠN Toretta. Čak 120 dječaka i djevojčica, 2015. godište i mlađih, bilo je podijeljeno u dvije skupine.

Slavio je pomladak Halubjana koji je u finalu s 3:1 bio bolji od Opatije, dok je u susretu za 3. mjesto Toretta pobijedila Rječinu s 1:0. Najbolji igrač turnira je Din Jusufagić (Opatija), najbolji strijelac Filip Vranić (Halubjan), a najbolji vratar Slaven Danojević (Halubjan).

Prvi “Kostrena Cup” organizirao je NK Pomorac 1921, kako bi obilježio otvorenje novouređenog malog pomoćnog igrališta s umjetnom travom. Velika je to stvar za čak 250 djece, koliko ih, u 11 kategorija, okuplja Pomorac.

“Uz ovaj veliki teren, koji je otvoren prije dvije godine i ovaj novi mali pomoćni sada imamo vrhunske uvjete. Vjerujemo da će naša škola nogometa rasti iz godine u godinu, kao i broj djece. Jako smo zahvalni Općini Kostrena, Komunalnom društvu i Sportskoj zajednici na podršci, koja će se nadam se i nastaviti”, rekao je Martin Dorčić, voditelj Škole nogometa.