KostrenaSport

Mladi kostrenski plivač Maro Miknić nastavlja sakupljati odličja

Najuspješniji sportaš kadet Primorsko-goranske županije Kostrenjanin Maro Miknić, lanjski četverostruki prvak Hrvatske u plivanju, s izvrsnim je rezultatima nastavio i ove godine

Mladi Kostrenjanin Maro Miknić proteklog je utorka, na Svečanosti proglašenja najboljih sportaša u 2023. godini održanoj u Kostreni, proglašen najboljim kadetom Primorsko-goranske županije.

Član Plivačkog kluba Nevera do prestižnog je priznanja došao zahvaljujući sjajnim lanjskim rezultatima. Naime, Maro je četverostruki prvak Hrvatske i to u disciplinama delfin na 50, 100 i 200 metara te na 50 metara slobodno. Tome treba pridodati i fantastično 4. mjesto na Svjetskom prvenstvu u disciplini 50 metara delfin, kao i 5. mjesto na Europskom prvenstvu na 100 metara delfin.

No, osamnaestogodišnji plivač je najsjajnija odličja nastavio sakupljati i ove godine i to na jakom međunarodnom mitingu “Victoria”, koji se prošlog vikenda održao na bazenima Kantrida. Miting je bio kvalifikacijsko natjecanje za Olimpijske igre, a nastupilo je preko 500 plivača iz 11 država.

Maro je nastupio u četiri discipline: 50 i 100 metara slobodno te 50 i 100 metara delfin. U sve četiri discipline osvojio je prva mjesta u juniorskoj kategoriji, dok je u disciplinama 50 i 100 metara delfin slavio i u apsolutnoj (seniorskoj) kategoriji.

U svim disciplinama u kojima je nastupio Maro je isplivao norme za nastup na Europskom juniorskom prvenstvu, koje će se početkom srpnja održati u glavnom gradu Litve – Vilniusu.