KostrenaSport

Mlađi pioniri Pomorca pobjednici 1. Županijske omladinske lige

Svi znamo da je nogomet važna stvar u našoj zemlji i da se puno druženja odvija baš oko tog sporta. To nije samo način rekreacije već je i dio svakodnevnice. Osim toga, svi volimo vidjeti da mlada i perspektivna ekipa odnese pobjedu.

Baš jedna takva pobjeda povod je ovog teksta. Momčad mlađih pionira NK Pomorac 1921 osvojila je prvenstvo 1. Županijske omladinske lige. Mladi nogometaši dva su kola prije kraja osigurali naslov prvaka u konkurenciji 12 klubova iz Primorsko-goranske županije, među kojima i NK Rijeka, NK Orijent, NK Opatija i drugi.

Veliki je to pothvat i svakako razlog za slavlje. U dosadašnjih 20 odigranih utakmica, Pomorac ima 17 pobjeda, dva remija i jedan poraz. Trener mlađih pionira za svoje dečke ima samo riječi hvale, a kako i ne bi? Igrači su pokazali svoje talente, ali i želju za pobjedom, što nikako ne može proći bez nagrade.

To su predivni dečki i oni su ovo zaslužili, neka uživaju u svom rezultatu i trudu kojeg su uložili. Moram reći da sam ponosan na njih i na cijelu sezonu. Mojim lavovima sve čestitke! – rekao je trener Mauro Ciani.

Trener Mauro Ciani u klub je došao u kolovozu 2022. godine, a govori nam kako se u njemu osjeća kao kod kuće te da im ne nedostaje zabave i druženja. Uz njega radi i pomoćni trener Paolo Sobotinčić. Osim klasičnih treninga, druže se i izvan terena te tako ovaj vikend idu na teambuilding u Umag.

Priliku da iznese svoje dojmove dobio je i mladi kapetan i stoper Borna Glažar:

Čestitke dečkima na ostvarenom rezultatu, ali i cijeloj sezoni. Moram naglasiti da smo jedna super momčad koja ima veliko zajedništvo i ponosan sam šta sam kapetan takve ekipe. Veselimo se novim izazovima koji su pred nama.

Na njegovu se čestitku svojim dojmovima nadovezao i dokapetan i golman ekipe, Luka Šarunić:

Čestitke dečkima i trenerima na prvom mjestu. Borili smo se svaku utakmicu, davali sve od sve, trenirali naporno kroz cijelu sezonu i trud se isplatio. Nadajmo se da ćemo sljedeće godine osvojiti i Istarsku ligu samo trebamo nastaviti trenirati na ovoj razini. Kao dokapetan ekipe jako sam ponosan na ekipu i moram naglasiti da smo jedna super momčad. Bravo!

Osim osvojenog prvenstva 1. Županijske omladinske lige, vrijedno je istaknuti i odlično 3. mjesto koje, dva kola prije kraja, drže u 1. Nogometnoj ligi. Tu se, osim s klubovima iz naše županije, natječu i s istarskim klubovima, kao što su Istra, Rudar Labin i drugi. Iza naših mlađih pionira je odlična sezona, a vjerujemo da će nadolazeća biti samo još bolja.

Sigurni smo da je mladim nogometašima ova pobjeda dobar vjetar u leđa i da ih čeka još puno velikih stvari. Naravno, osim rada i discipline, važno je napomenuti da je suradnja jedna od ključnih stavki pa su dečki tako prava ekipa i prijatelji, jer što je nogomet ako ne timski sport?

I za kraj, par riječi trenera za roditelje:

Bez vaše podrške i angažmana ova sezona ne bi bila moguća. Vaša posvećenost, prisutnost na utakmicama i podrška svakom dječaku bili su nezamjenjivi. Hvala vam što ste uvijek bili tamo, pružajući riječi ohrabrenja, bodreći nas i pokazujući ljubav prema nogometu i našem klubu. Vaša podrška je bila iznimno važna, a vaš primjer uči ih važnosti timskog rada i međusobne podrške.