KostrenaKulturaOpćina - prijatelj djeceRoditeljski kutak

Zanimljivi sadržaji za velike i male u Tjednu dobre dječje knjige

Tjedan dobre dječje knjige središnja je manifestacija u riječkoj regiji posvećena kulturi čitanja od najranije dobi, razvoju kreativne pismenosti, vizualnoj kulturi i stvaranju pisanih sadržaja za djecu.

Manifestacija se održava od 2012. godine ujedinjujući u zajedničko nastojanje široku frontu društvenih aktera koji rade na kulturi čitanja djece. Od 2021. baza postaju novootvorena Dječja kuća, prostor kulture za djecu, roditelje, stručnjake  i sve kreativne pojedince u art-kvartu “Benčić” te dječji odjel Gradske knjižnice Rijeka kao središnje riječke knjižnice za djecu. Konceptualno se Tjedan dobre dječje knjige naslanja na tezu da knjige i priče leže u temelju svakog stvaralaštva, stoga na kreativne načine u program uklapa elemente gaminga, kazališta, produkt dizajna i STEM-a.

Tema ovogodišnjeg Tjedna dobre dječje knjige je UMJETNO/PRIRODNO, a posebno treba istaknuti da se upravo 18. travnja obilježava 150. godišnjica rođenja Ivane Brlić Mažuranić.

Naša knjižnica i ove godine svojim programom nastoji skrenuti pažnju na važnost odabira dječje knjige, upoznati djecu s primjerima dobre dječje knjige i autorima koji djeci šalju pozitivne poruke. Tjedan je osmišljen kao kombinacija predstavljanja knjiga i njihovih autora – pisaca i ilustratora, pripovijedanja, čitanja, razgovora, radionica…