KaféKostrenaMladi

Mogućnosti za mlade

Pozivaju se svi mladi ljudi od 15 do 30 godina da se uključe u online izlaganje i diskusiju “Mogućnosti za mlade u NEET statusu” koje će se održati u ponedjeljak, 23. studenog od 10 do 12 sati na Zoom platformi. Ova aktivnost otvorena je za sudjelovanje svim mladim ljudima s područja naše županije, a organizira je Grad Rijeka u suradnji s Udrugom za zaštitu obitelji Rijeka U.Z.O.R. i Centrom tehničke kulture Rijeka u cilju stvaranja poticajnog okruženja za mlade u zajednici.

Tijekom događanja moći će se prikupiti više informacija o nadolazećim aktivnostima kroz koje se mladima, koji su nezaposleni te nisu više u sustavu formalnog obrazovanja (NEET), nude besplatni formalni i neformalni programi te podrška i osnaživanje s ciljem uspješne integracije na tržište rada. Također, za one mlade koji imaju interes za pokretanje vlastitog posla prezentirat će se Start-up inkubator Rijeka.

Predviđeno je vrijeme za izlaganje zanimljivih aktivnosti u nadolazećem razdoblju kao i vrijeme za diskusiju i pitanja sudionika. U programu se ističe:

– Formalni i neformalni obrazovni programi koji se nude kroz projekt NEETRA – Integracija mladih u NEET statusu na tržište rada

– Usluge za mlade u NEET statusu koje nudi Udruga za zaštite obitelji Rijeka U.Z.O.R.

– Usluge za mlade u NEET statusu koje nudi Centar tehničke kulture Rijeka

– Više o online savjetovalištu za mlade (svejeok.hr)

– Informacije o Startup inkubatoru Rijeka – prilika za pokretanje vlastitog posla

Sam događaj i način prijave možete pratiti na Facebooku:

https://www.facebook.com/events/2806540429616607/