KostrenaKultura

Monodrama „Münchhausen“ na Trgu Sv. Barbare u Kostreni

Subotnja večer 17. srpnja rezervirana je za hvaljenu monodramu „Münchhausen“ Borisa Kovačevića u kojoj igra izvrstan i višestruko nagrađivan Vilim Matula.

Trg sv. Barbare u Kostreni ovoga je ljeta domaćin kazališne umjetnosti. U subotu, 17. srpnja, s početkom u 21 sat održat će se predstava „Münchhausen“ Teatra Exit.

O predstavi

O tome zašto čovjek laže i kako to čini, napisano je bezbroj debelih knjiga. Umijeće laži što nam ga podastire barun Münchhausen plijeni bujnošću razmahane mašte. Njegove laži nisu, međutim, plod demagoškog manipuliranja zrncima istine. Takvim se lažima posvuda na našem planetu služe prepredeni pozemljari, čineći to na svim životnim razinama u obliku sofisticiranih biznismenskih trikova, visokoparnih kulturnjačkih prepucavanja i malignih političarskih smicalica. Münchhausenovi lažopleti spram svega ovoga benigne su floskule koje nas poput čarolije umiju nasmijati do suza, pomažući nam da ne zaboravimo kako funkcionira istinski smijeh, taj osebujni mehanizam koji bi čovjeku, kada bi za njim češće posezao, možda i mogao donijeti stanovito samoizlječenje.

EU digitalne COVID potvrde

Prema novim mjerama koje su na snagu stupile u ponedjeljak, 12. srpnja, svi posjetitelji moraju predočiti EU digitalne COVID potvrde.

Ulaznice za predstave po cijeni od 20 kuna mogu se kupiti putem sustava mojekarte.hr ili na blagajni na Trgu 30 minuta prije početka predstave.
Mojekarte.hr:  Ulaznice za Münchhausen, 17.07.2021 u 21:00 (mojekarte.hr)

Ujedno je predstava Munchhausen u organizaciji Centra kulture Kostrena prvo je kostrensko događanje koje ima Certifikat Sigurna okupljanja.

U slučaju kiše, predstava će se održati u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji o čemu ćemo naknadno izvijestiti na Facebook stranici Centra kulture Kostrena i Naša Kostrena.