Općina - prijatelj djeceŠkola

Multimedijalni prostor za potrebe svih učenika

Veliki interaktivni ekran i platno postavljeni su u školski hol koji postaje multimedijalno središte.

Kako bi se nastava održavala u uvjetima suvremenih obrazovnih trendova, školski je hol postao višenamjensko multimedijalno središte s mogućnošću održavanja videoprojekcija, prezentacija, videopoziva i drugih oblika redovne, izborne i projektne nastave, ali i prostor za odmor i druženje.

Potrebe naših učenika prerasle su prostorne mogućnosti škole pa pronalazimo rješenja kako svaki kutak učiniti funkcionalnijim za svakodnevni školski život.  – objašnjava ravnateljica Adriana Glavan ističući kako je Općina Kostrena odličan partner i suradnik te su upravo zahvaljujući potpori Općine na projektu „Bez busoli“ osigurana sredstva za stvaranje multimedijalnog središta. – Zaslon, platno, ozvučenje i cijelu projekcijsku konstrukciju uključujući ozvučenje i postavljanje omogućila je Općina Kostrena kojoj zahvaljujemo što je prepoznala važnost projekta i potrebe za ulaganjem u školu i obrazovanje. 

Projekt „Bez busoli“ naglašava tradicijsku povezanost Kostrene s morem i pomoračkim životom kroz niz aktivnosti od 1. do 8. razreda u kojima dolazi do suradnje s roditeljima, pomorcima i širom lokalnom zajednicom.

Realizacija školskih planova

Iako je na samom početku petogodišnjeg mandata, ravnateljica A. Glavan stavljanjem hola u funkciju medijskoga središta ostvaruje planirani program rada, a postavljanje školskih ormarića još je jedan od uspješno realiziranih planova. – Zahvaljujući vrijednom sponzorstvu INA-e omogućena je nabava školskih ormarića i to prema želji naših učenika, koji su više puta na Učeničkom vijeću obrazlagali potrebu za istima. Drago mi je što smo i na ovaj način pokazali da promišljamo o željama naših učenika te pronalazimo načine kako bi se ostvarile nužne i važne promjene. – naglasila je A. Glavan.

Ostvarena učenička želja za školskim ormarićima

U školskoj knjižnici postavljen je sterilizator za knjige nabavljen putem projekta „Učenici-pisci“ koji će omogućiti brži protok knjiga među učenicima. Tijekom siječnja u školi su postavljeni ormarići za sve učenike od 1. do 8. razreda pa će tako stariji učenici pri povratku u školu nakon nastave na daljinu, dobiti i svoj ormarić i svoj lijepo uređen i koristan prostor za multimedijalnu nastavu. Ulaganjem u obrazovanje, ulažemo u budućnost! – zaključila je ravnateljica Adriana Glavan.