Općina - prijatelj djeceVrtić

Nagrađeni kreativci

Rad „Eko pastele“ kostrenskih Žabica odabran je među deset najboljih i izložen u radionici Riperaja u Rijeci

S odgojiteljicama Ivom Radović i Natašom Đilas Babić skupina Žabice od ostataka pastela  izrađivala je nove uporabne predmete, između ostaloga i ukrase za bor te svojim inovativnim pristupom osvojila žiri i stala uz bok riječkim kreativcima. Javni natječaj KD-a „Čistoća“ namijenjen je građanima s ciljem poticanja recikliranja i nastojanja da starim predmetima udahnu novu svrhu i uporabnu vrijednost, a među deset najboljih radova jedini izabrani dječji rad jest ovaj naših Žabica. Uz izlaganje u radionici Riperaja, odgojiteljice i dječica osvojili su i odličnu nagradu: ulaznice za kazališnu predstavu te posjet radionici gdje su popravljali, razgledali i zabavili se razvijajući svijest o ekologiji.

Dnevni boravak

Slagalicom do loga općine

Koliko su zabavnih aktivnosti osmislili djelatnici vrtića znaju sretnici koji su se u sklopu programskog pravca „27 susjedstava“  11. veljače družili  u kostrenskom Dnevnom boravku. Pomno odabranim i vođenim aktivnostima djeca su osmišljavala slikopriče i odvažila se na put oko svijeta i to ni više ni manje nego društvenom igrom  u kojoj se s pomoću slijepe karte doznalo štošta o kontinentima i pomorskim putovima. Uz memori igru pronalazili su brodove te izrađivali jedrilice od papira, drva i stiropora. Da jedrilice ne bi odjedrile predaleko pobrinula su se i „dva morska vuka“: kapetani Čedomir Sochor i Zoran Rubinić, koji su dječicu poučili vezivanju čvorova. Uz brojne izloške, slike, projekciju radova i slikovnice, dječica su uživala izrađujući sidra i signalne brodske zastavice. Odgojiteljice, pedagoginja i ravnatelj vrlo su zadovoljni odličnim odazivom mještana, a pogotovo činjenicom da su i stari i mladi zajedno zaplivali u pustolovine objedinjene temom pomorske baštine.

Astronauti sletjeli na Korzo

Nadovezujući se na projektne aktivnosti i povezujući s programom EPK  Rijeka 2020. Dječji vrtić „Zlatna ribica“ ove je godine zablistao na riječkome Korzu. Naime, odjeveni u preslatke astronaute, naši su vrtićarci na Dječjoj karnevalskoj povorci osvojili pohvale za predivnu masku i odličan nastup, a skupa sa Špažićarima i ljubiteljima maškara krajem veljače presudili su ovogodišnjem pustu. Šezdesetak mališana sa svojim odgojiteljicama pritom je nastupao uz stihove koje je osmislila odgojiteljica Iva Radović:

Naša svemirska postaja na istoku je grada,
proslavili smo punih 20 godina rada.
Uvijek nasmijani i vedra duha,
za ekologiju imamo sluha.
Eko spremnici za zrak i rakete
na 3, 2, 1; lansiranje s planete.
Mars, Jupiter, Saturn ili Uran,
povratak na Zemlju već je osiguran.
Godinu 2020. pokazuju gradske ure,
Rijeka je postala europska prijestolnica kulture.
Kostrenski astronauti šalju poruku iz svemira:
Želimo svima puno ljubavi, sreće i mira!

Presuda pustu “Nisam ja”

Tko je kriv za sve riječi ružne
i dolaske u vrtić tužne?
Nisam Ja!
Tko je kriv što djeca na Madagaskaru
ne idu u vrtić i nisu nikad gledala crtić?
Nisam Ja!
Tko je kriv za bolesti, viroze i uši u kosi
i sve što novi korona virus nosi?
Nisam Ja!
Tko je kriv zašto još nije krenula energetska obnova vrtića
i zašto ima potrganog cvijeća i previše smeća?
Nisam Ja!
Tko je kriv za sve potrgane igračke i trampolin
i zašto kad je varivo djeci ručak nije fin?
Nisam Ja!
Tko je kriv kad su ludi dani
i kad smo svi u „banani“?
Nisam Ja!
Tko je kriv za sva bolovanja, zamjene
i za sve duple smjene?
Nisam Ja!