KaféKostrena

NAJ-KALANDRAKA – natjecanje u kuhanju u uvali Žurkovo

Kotlići za kuhanje, kuhari-amateri i kulinarski stručnjaci, natjecanje i kušanje – sve nas to čeka u subotu, 18. rujna u Žurkovu.

Uoči Nacionalnog dana borbe protiv nasilja, koji se obilježava 22. rujna, Udruga „Projekt +/-60“ organizira natjecanje u kuhanju kalandrake (gulaš i krumpir).

Donacijsko natjecanje u kuhanju pod nazivom „Naj-kalandraka“ održat će se u  subotu, 18. rujna 2021. od 10 do 14:30 u uvali Žurkovo.

Udruga će osigurati sve potrebne osnovne sastojke te pregače, kuhače i pribor za jelo, a osim medalja i pehara za pobjednike, svi će sudionici dobiti zahvalnice. Za natjecanje se prijavilo 10 ekipa, a u svakoj je, uz članicu iz udruge “Projekt +/-60” i jedna celebrity osoba.

Stručni voditelj i predsjednik žirija poznati je kostrenski ugostitelj Hrvoje Margan, a svesrdnu pomoć u organizaciji pruža i poznati novinar i organizator ovakvih događanja Vladimir Jurić.

Humanitarni karakter natjecanja

Planirana je priprema stotinjak obroka, koje će posjetioci moći kušati uz donaciju od 20 kuna, a pritom će uz obrok dobiti i čašu vina po sistemu daj ča daš, ali to ipak mora biti barem 5 kuna. Završetak natjecanja i kušanje kalandrake predviđeno je za 13:30 , a proglašenje pobjednika u 14 sati.

Sav prikupljeni prihod donirat će se Udruzi U.Z.O.R. za opremanje učionice i kupovinu osobnih potrepština za djecu-učenike, koji su smješteni u Sigurnu kuću.

Organizator “Naj-kalandrake” jest Udruga „Projekt+/-60“, suorganizator TZO Kostrena, sponzori su i donatori Udruženje obrtnika Rijeka i Građevinski obrt Turk, a pokrovitelj Općina Kostrena.