InformacijeKostrenaKultura

Najavljen bogat program Kostrenskog leta

Na popularnoj plaži Svežanj najavljena je manifestacija Kostrensko leto koja će od lipnja do kolovoza Kostrenjanima i njihovim gostima ponuditi brojne zanimljive sadržaje i prometnuti Kostrenu u nezaobilaznu ljetnu destinaciju.

Obalna šetnica, kostrenske plaže i trgovi od 15. lipnja do 31. kolovoza postaju velika pozornica i odredište svih ljubitelja glazbe, poezije, dobre hrane, zanimljivih kino i kazališnih predstava koje pod pokroviteljstvom Općine Kostrena organiziraju Turistička zajednica Općine Kostrena, Centar kulture Kostrena i kostrenski ugostitelji, uz podršku Komunalnog društva Kostrena. Program Kostrenskog leta podržali su i sponzori Ina, Dezinsekcija te tvrtka Nekretnine i geodezija.

Plava zastava na Svežnju

Bogat program za različite ukuse i uzraste počinje podizanjem međunarodno priznate turističke oznake Plava zastava u uvali Svežanj i hrvatsku himnu u izvedbi Jerka Kovačića, predsjednika udruge „Klapa Kamik“. Plava zastava međunarodno je priznata i cijenjena turistička i ekološka oznaka koja se u uvali Svežanj zavijorila trinaesti put, a zadovoljstvo činjenicom da je upravo Kostrena jedan od nositelja, izrazili su načelnik Općine Kostrena Dražen Vranić i direktorica Turističke zajednice općine Kostrena Belma Džomba.

Podizanje Plave zastave u uvali Svežanj postala je lijepa tradicija uoči početka glavne turističke sezone. Takva međunarodno prepoznatljiva oznaka za Kostrenu ima posebno značenje. Malo gdje se na tako malom prostoru odvija suživot industrije i turizma, ali ako postoji zajedničko usmjerenje ka visokim ekološkim standardima i dobra suradanja, onda je i ovakav rezultat moguć. Plava zastava ujedinjuje takva nastojanja i pomaže nam u boljem turističkom pozicioniranju Kostrene. – istaknuo je Dražen Vranić, načelnik Općine Kostrena.

Program Plave zastave Kostrena provodi već trinaest godina s ciljem poticanja uređenja plaža i obalnog pojasa kao i očuvanja prirodnih vrijednosti poput uvale Svežanj.
– Posebno mi je drago da upravo podizanjem Plave zastave otvaramo Kostrensko leto, manifestaciju kojom ćemo Kostrenu učiniti nezaobilaznim ljetnim odredištem za sve koji žele uživati na prekrasnim plažama, rekreirati se, a posebno koji se žele dobro zabaviti. Kostrena Food Festival, Kostrenska noć, različiti sportski događaji, koncerti, partiji i predstave, samo su dio ljetnog programa koji će, sigurna sam, privući brojne posjetitelje. – istaknula je direktorica Turističke zajednice općine Kostrena Belma Džomba.

Načelnik D. vranić, ravnateljica Centra B. Reljac i direktorica TZ-a B. Džomba

Kostrenjani i njihovi gosti moći će uživati u doista šarolikom dnevnom i večernjem programu. Od tenisa, traila, ronjenja, plivanja i vaterpola, preko briškule i trešete, popularnih predstava poput Münchausena, pjesničkih večeri, večeri klapa, koncerata i glazbenog kampa u organizaciji Centra kulture Kostrena.

Sportu i zabavi dodali smo sadržaje poput pjesničkih večeri, akustičnih koncerata na plažama, glazbenog kampa za mlade, popularnih predstava i odlično prihvaćeno Kino u Kostreni. Programi se održavaju na različitim lokacijama pa će Kostrenaovoga ljeta zaista biti velika pozornica na otvorenom. – rekla je ravnateljica Centra kulture Kostrena Borka Reljac.

Uz Kostrensku noć i Kostrena Food Festival tijekom čitavog ljeta neće nedostajati zanimljive gastro ponude, odličnih večernjih partija raznovrsnih žanrova uz poznate DJ-eve i live izvođače poput Šajete, Nikoline Tomljanović, Dua Atmospheric, Tria Pešekani, Vatrogasaca,  Techno Vikingsa, Pachamamma street conection banda i mnogih drugih.

Program Kostrenskog leta potražite na Facebook stranicama Turističke zajednice općine Kostrena, Centra kulture Kostrena te na portalu i Facebook stranici Naša Kostrena.