InformacijeKostrenaScena

Najavljen program Kostrenskog leta

Kostrensko leto tradicionalna je ljetna manifestacija koja će ove godine dobiti međunarodni predznak.

Od lipnja do kolovoza Kostrenjani i njihovi gosti uživat će u brojnim zanimljivim sadržajima koji će pretvoriti Kostrenu u nezaobilaznu ljetnu destinaciju. Program Kostrenskog leta predstavili su direktorica Turističke zajednice općine Kostrena Belma Džomba, ravnateljica Centra kulture Kostrena Borka Reljac i načelnik Općine Kostrena Dražen Vranić koji je izrazio zadovoljstvo programom:

– Drago mi je što se Kostrena u proteklih 30 godina prometnula u mjesto ugodnog života i kvalitetnih manifestacija koje u Kostrenu tijekom cijele godine privlače brojne posjetitelje. Vjerujemo da će i program ovogodišnjeg Kostrenskog leta koje organiziraju naša TZ i Centar kulture, opravdati sva očekivanja i ponuditi sadržaje za sve uzraste i sve gušte!

Obalna šetnica, kostrenske plaže i trgovi, postat će velika pozornica na otvorenom i odredište svih ljubitelja glazbe, dobre hrane, zanimljivih kino i kazališnih predstava koje uz podršku Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednice Kvarnera te pod pokroviteljstvom Općine Kostrena organiziraju Turistička zajednica općine Kostrena, Centar kulture Kostrena uz podršku Komunalnog društva Kostrena i sponzora – Dezinsekcija Rijeka, Ine d.d. te tvrtke Ceramiche Mariner.

Program Kostrenskog leta počinje već ove subote 17. lipnja u 11 sati zanimljivim predavanjem Silvije Kolar Fodor “Vrtlarenje u skladu s prirodom – dobre organske prakse“, koje će se održati u Narodnoj čitaonici u organizaciji udruge Ekoregija Kostrena.

Ostatak lipnja bit će u znaku sporta. Ovog vikenda održat će se i 46. memorijalni nogometni turnir Egon Polić, a vikend kasnije Prvenstvo Hrvatske u supersprint triatlonu.

Ljeto će biti i u znaku dobre hrane jer u Žurkovo stiže Kostrena Food Corner koji će kroz 15 dana održavanja posjetiteljima ponuditi ukusne street food zalogaje, chill zonu i  glazbeni program. Riječ je o jednom od najpopularnijih food truckova u regiji – Capra Istrian Street Foodu s glazbenim programima vikendom u sklopu kojih će, između ostalih, nastupiti Jedan Dva Balašević tribute duo, DJ Sale 4 love i Obrazovni program. Kostrena Food Corner chill zona upotpunjena dekorativnim elementima i ambijentalnom rasvjetom ovog će ljeta biti nezaobilazna lokacija za sve željne odličnih zalogaja i dobre atmosfere.

Uz već dobro poznatu Kostrensku noć na kojoj će nastupiti Jole, u nastavku ljeta 14. srpnja, u lučici Podurinj, planira se održavanje novog glazbenog festivala pod nazivom “Jedna noć u Kostreni”. To je posve nova manifestacija čiji je naziv inspiriran starim poznatim šlagerom o jednoj noći u Kostreni, a da bi i ova noć postala nezaboravna pobrinut će se brojni izvođači poput Maria Battifiace, Karin Kuljanić, Marka Tolje, Damira Kedže, Duška Jeličića, Lade Bartoničeka, Đania Maršana uz voditelje Roberta Ferlina i Barbaru Kolar. Festival će publici ponuditi već poznate skladbe, ali i one nove koje će imati svoju premijeru.

Glazbe neće nedostajati ni na trgu kod Sportske dvorane gdje će nastupiti Coro Academico da Universidade do Minho i Pjevački zbor mladih Josip Kaplan, a tradiciju prepoznatljivih koncerata s mora nastavit će PachaMama Street Connection.

Nakon glazbe, manifestacija se nastavlja uz kino na otvorenom KUK – Kino u Kostreni, a potom i predstavama na Trgu. sv. Barbare te glumačkim ljetnim kampom za djecu i mlade na više lokacija.

Kostrensko leto posljednjeg dana u kolovozu zatvorit će koncert klape Intrade.

Detaljan program Kostrenskog leta potražite na Facebook stranicama Turističke zajednice općine Kostrena, Centra kulture Kostrena te na portalu i Facebook stranici Naša Kostrena.