KostrenaOpćina - prijatelj djece

Najavljen zanimljiv dječji program Kostrena kids’ outdoor „KaKaO“

Konferencijom za medije najavljen je zanimljiv dječji program koji će se pod pokroviteljstvom Općine Kostrena i Primorsko-goranske županije 21. i 22. svibnja održati u Kostreni.

Turistička zajednica općine Kostrena u suradnji s Društvom sportske rekreacije Kvarner organizira prvi Kostrena kids’ outdoor – zanimljiv dvodnevni program za djecu od 4 do 14 godina pod nazivom  „KaKaO“. Program će se održavati u subotu i nedjelju 21. i 22. svibnja 2022. godine ispred Sportske dvorane Kostrena te su sve aktivnosti besplatne za sudionike.

 Kostrena kids’ outdoor je dvodnevna manifestacija posvećena djeci, njihovom motoričkom, kreativnom i mentalnom razvoju i zdravlju i približiti im aktivnosti i načine aktivnog provođenja slobodnog vremena s vršnjacima. U zadnje dvije godine djeca su zbog pandemije puno vremena provodila usmjerena na televiziju, računala i telefone, a manje se kretala i boravila na otvorenom. Život „na distanci“ i u virtualnom svijetu uvelike je utjecao i na njihovu socijalnu interakciju. Ovim projektom želi se pridonijeti raznovrsnosti sadržaja za najmlađe i njihovoj aktivnoj participaciji u zajednici. Odabranim sportskim aktivnostima i zanimljivim vođenim radionicama cilj je razvijati i usavršiti njihova biotička motorička znanja i sposobnosti, a važnost takvog projekta prepoznali su i sponzori INA i JGL.

Program prvog kostrenskog outdoor festivala za djecu počet će rolanjem u Rolly parku tvrtke Artcic. Kostrenjani i njihovi gosti moći će ovog vikenda uživati u rolanju na poligonu površine 250 četvornih metara te posuditi role ukoliko nemaju vlastite. Nedjeljni program otvorit će zabavni cirkuski show, a program se nastavlja brojnim zanimljivim radionicama, od sportskih preko ekoloških, kreativnih pa do speleoloških i cirkuskih kroz koji će publiku voditi Dražen Turina – Šajeta, dok će za glazbeni ugođaj biti zadužen DJ Voljen Korić.

Žonglerski kutak nudit će mogućnost isprobavanja raznih tehnika žongliranja dok će u kreativnom kutku će oslikavati medalje te naučiti izraditi loptice i poi trakice. U ekvilibrističkom kutku moći će se okušati u vožnji monocikla ili hodati na štulama. U Čitaonici će djeca čuti poučnu priču od psu Flegiju kroz koju će se upoznati s obavezama i odgovornostima vlasnika pasa,  zaštitom životinja, ulozi komunalnog redara i odgovarajućem postupanju kod pronalaska psa. Slikovnicu je izdala Koordinacijska radna skupina za zaštitu životinja PGŽ- “KRAS”. STEAM radionica ponudit će zanimljive eksperimente dok će se kroz speleološku radionicu upoznati s istraživanjem podzemlja. U JGL Zelenom kutku djeca i roditelji moći će zasaditi biljku te tako doprinijeti čišćem zraku, te izrađivati nakit i okvire za fotografije od „otpada“.

Kostrenski ugostitelji pobrinuti će se za okrjepu za vrijeme i nakon provedenih aktivnosti.

Sve informacije o programima mogu se pronaći na Facebook stranicama Turističke zajednice općine Kostrena i Društva sportske rekreacije Kvarner