Da se ne pozabiKostrena

Najbolji Špažićarski gulaš skuhala je ekipa Škrljevske maškari II 

Danas je u Kostreni održano treće izdanje Špažićarskog maškaranog kotlića na kojem se okupio dosad najveći broj maškaranih kuharskih ekipa.

Čak 16 sjajno raspoloženih ekipa okupilo se u Kostreni Pod pločom i odmjerilo snage u kuhanju gulaša od veprovine.

Prema mišljenju stručnog žirija koji su činili kuhar Zoran Zec, meštar Sandi, poznati kuhar Primorskog pijata Kristijan Kozmić, kostrenski ugostitelj Hrvoje Margan i općinski načelnik Dražen Vranić, najbolji gulaš skuhala je druga ekipa Škrljevskih maškari.

Uz pobjedničku ekipu Škrljevskih maškari II, drugo mjesto osvojile su Zametske maškari i zvončari, a treće mjesto pripalo je prvoj ekipi Pikića.

Za titulu pobjednika borili su se prošlogodišnji pobjednici Mesopusna kumpanija Grad Grobnik, Draške maškare, Pehinarski feštari, Siti i pijani, Krasica Pa Rio, Zametske maškare i zvončari, Grad Drivenik i Žurkovanska ekipa dok su po dvije ekipe imali Mesopusna kumpanija Pašac, Škrljevske maškari, Pikići Rijeka i domaćini Špažićari.

Organizatori su za sve sudionike pripremili drva, kotliće i osnovne namirnice za gulaš dok su se maškarani kuhari morali pobrinuti za ostale namirnice, prije svega začine, koji će upravo njihov gulaš učiniti pobjedničkim.

Čavjanska Udruga Palentar pobrinula se za prilog gulašu, omiljenu palentu kompiricu po starinski, a uz finu hranu u Žurkovu nije nedostajalo ni dobre zabave za koju se pobrinuo Cukar&Caffe bend.

Maškaranoj zabavi u Kostreni tu nije kraj, ona se nastavlja večeras od 21 sat, u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji na maškaranim tancima uz grupu Venus.

Poredak ekipa prema broju osvojenih bodova:

 1. Škrljevske maškari II – 182

 2. Zametske maskare I zvoncari – 173

 3. Pikići I – 154

 4. Mesopusna kumpanija Grad Grobnik – 154

 5. Pehinarski festari – 138

 6. Špažićari I – 134

 7. Mesopusna kumpanija Pašac II – 122

 8. Draške maškare – 115

 9. Siti i pijani – 113

 10. Grad Drivenik – 112

 11. Žurkovanska ekipa – 111

 12. Špažićari II – 111

 13. Škrljevske maškari I – 107

 14. Pikići II – 102

 15. Mesopusna kumpanija Pašac I – 102

 16. Krasica pa Rio – 97