KostrenaSport

Nastavak ulaganja u Žuknicu

Općina Kostrena nastavlja s ulaganjem u sportsku infrastrukturu. Započela je rekonstrukcija malog pomoćnog nogometnog igrališta, a Žuknica će dobiti i novi sportski semafor.

Projekt  rekonstrukcije malog pomoćnog igrališta obuhvaća zamjenu podloge od umjetne trave  i uvođenje sustava drenaže s priključkom na upojni bunar, sanaciju rasvjetnih stupova i prilaznih staza, uklanjanje zidića iza golova zbog povećanja sigurnosti korisnika te postavljanje nove zaštitne ograde koja će dobiti zaštitnu oblogu kao i svi objekti koji se nalaze uz liniju igrališta. Igralište će dobiti i dva nova nepomična te dva pomična gola.

Projektom će se poboljšati uvjeti treniranja svih dobnih kategorija koje treniraju u NK Pomorac 1921 kao i drugih korisnika koji igralište koriste u svrhu rekreacije.

Ukupno ulaganje iznosi 300 tisuća eura. Iskazana cijena sadrži porez na dodanu vrijednost. Izvođač radova je tvrtka Sportske podloge d.o.o. iz Viškova, a projekt potpisuje i provodi stručni nadzor tvrtka Karloline-Kling iz Liča.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije, tip operacije 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ koji se provodi putem lokalnih razvojnih strategija odabranih LAG-ova unutar podmjere 19.2. Provedba operacija unutar CLLD strategije“. Vrijednost dobivene bespovratne potpore iznosi 197.890,70 kuna, odnosno približno 26.248 eura.

U travnju je projekt prijavljen i na Javni poziv za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini u 2023. godini Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Trenutno je u tijeku dodatna administrativna provjera prijave radi međuresorne koordinacije te će se kroz naredna dva mjeseca znati hoće li ovaj projekt ostvariti i dodatna bespovratna sredstva.

Pored uređenja malog pomoćnog igrališta, Žuknica će dobiti i novi sportski semafor. Nakon više od tri desetljeća, semafor na stadionu od prošle godine nije u funkciji, a ovih dana zamijenit će ga novi suvremeni LCD model dimenzija 6 x 3 metra.

Nabavna vrijednost semafora iznosi 33.125 eura, a bravarski radovi na nosivoj konstrukciji iznose dodatnih 9.525 eura. Iskazane cijene sadrže porez na dodanu vrijednost. Isporučitelj opreme je tvrtka Iskratrade iz Kastva, a bravarske radove izvodi obrt Antonio iz Kostrene.