KnjižnicaKostrena

Nastavlja se program Mjeseca hrvatske knjige uz Tomicu Kristića

Bogat program Mjeseca hrvatske knjige u četvrtak, 9. studenog u 19,00 sati vodi nas na putovanje  “Autostopom po svijetu: od Vijetnama do Tasmanije”. Putopisno predavanje održat će se u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji, a ulaz je slobodan.

Putopisac i avanturist Tomica Kristić vraća se kostrenskoj publici s drugom knjigom trilogije o putovanju autostopom od Hrvatske do Novog Zelanda, koje je trajalo četiri godine i protezalo se kroz 25 država. Ovoga puta pričom nas vodi u veliki broj tropskih zemalja Jugoistočne Azije, kao što su  Vijetnam, Laos, Tajland, Malezija, Indonezija, Filipini, Istočni Timor, ali i na dalek kontinent, Australiju.

Autor vrluda prostorima i različitim društvenim slojevima u kojem puno više životnosti i smisla nalazi u slamovima, prašnjavim cestama, ilegalnim radnim logorima i neoskvrnutim predjelima nego li u onome što bi se moglo nazvati uobičajenom standardom vizijom materijalizmom zarobljena zapadnjačkog uma.

U knjizi možete pročitati kako je živio u Vijetnamu i radio kao učitelj engleskog jezika, motorom proputovao cijeli Vijetnam, živio s monasima u Laosu, posjetio famozni “ping-pong show” u Tajlandu i u detalje opisao isti performans, boravio na Baliju i prisustvovao lokalnoj spiritualnoj ceremoniji, popeo se na tri vulkana u Indoneziji, kaučsurfao u slumu u Manili, u glavnom gradu Filipina, posjetio Istočni Timor gdje je boravio s lokalnim stanovništvom, radio na farmi borovnica u Australiji, prestopirao uzduž cijele Australije, planinario po Tasmaniji, zaručio se … i još mnogo toga.

Cijeli program Mjeseca hrvatske knjige kojeg je pripremila Narodna knjižnica Kostrena možete pronaći ovdje.