Kostrena

Nedjelja u znaku voća i povrća

Ove nedjelje, 10. listopada 2021. godine u uvali Žurkovo održat će se sajam zdrave hrane “Zelena Kostrena”.

Pravi jesenski vikend donosi nam jabuke, kruške, med i druge proizvode uzgojene i prerađene po principima ekološke, organske, biodinamičke i permakulturne poljoprivrede.

U nedjelju, 10. listopada 2021. godine od 9 do 13 sati u uvali Žurkovo održat će se sajam zdrave hrane – šesto izdanje manifestacije „Zelena Kostrena“.

Na sajmu će svoje proizvode izložiti 30 uzgajivača i proizvođača zdrave hrane iz Primorja, Zagreba, Like, Hrvatskog zagorja, Slavonije i Dalmacije te jedan iz Slovenije, a posjetitelji će moći kupiti svježe voće i povrće, prerađeno voće i povrće, mliječne kravlje i kozje proizvode, suhomesnate proizvode, riblje proizvode, med i proizvode na bazi meda, prirodnu kozmetiku,  žitarice i proizvode od žitarica, te razne druge proizvode.  

Posebna nam je čast najaviti sudjelovanje našeg dragog Kostrenjanina Tomislava Tijana koji će predstaviti svoje rukotvorine! – najavila je direktorica TZO-a Kostrena Belma Džomba.

Naš barba Tome Tijan već se dugo godina bavi pletenje špage te pritom izrađuje uporabne predmete, male spone s barkama i morem, na kojem je cijeli život navigal.

Sajam organiziraju Turistička zajednica općine Kostrena, Općina Kostrena i Udruga Zeleni Kastav, a održat će se uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera.

Ako ste se zaželjeli prvih ovogodišnjih neretvanskih mandarina, OPG – Alen Juračić vraća se na staro mjesto pa dođite u nedjelju 10. listopada od 15 do 16:30 na novo parkiralište kod groblja Sv. Lucija.

Opskrbite se zdravim voćem i povrćem kao preventivom prije hladnijih dana i uživajte u zdravoj ponudi!