Kostrena

Nedjeljno jutro na zdravoj tržnici “Zelena Kostrena”

U nedjelju, 12. prosinca od 9 do 13 sati u uvali Žurkovo održat će se sajam zdrave hrane – već osmo izdanje manifestacije „Zelena Kostrena“.

Većina sudionika su ekološki certificirani uzgajivači i proizvođači, a oni koji nisu, proizvode po principima ekološke, organske, biodinamičke i permakulturne poljoprivrede.

Na sajmu će svoje proizvode izložiti 30 uzgajivača i proizvođača zdrave hrane iz Primorja, Zagreba, Like, Hrvatskog zagorja, Slavonije i Dalmacije te jedan iz Slovenije, a posjetitelji će moći kupiti svježe voće i povrće, prerađeno voće i povrće, mliječne kravlje i kozje proizvode, suhomesnate proizvode, riblje proizvode, med i proizvode na bazi meda, prirodnu kozmetiku,  žitarice i proizvode od žitarica, te razne druge proizvode.

Opremite se za nadolazeće blagdane zdravim i domaćim namirnicama. Odaberite poklon za najmilije kojim pomažete malim održivim OPG–ovima i razveselite sebe nečim posebnim poput ogrlice od bračkog kamena!

Sajam organiziraju Turistička zajednica općine Kostrena, Općina Kostrena i Udruga Zeleni Kastav, a održat će se uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera.