Kostrena

Nema mjesta premišljanju: u nedjelju na izbore!

U nedjelju, 16. svibnja prvi je krug lokalnih izbora.

Jeste li već odlučili komu ćete povjeriti svoj glas? Ako još uvijek razmišljate, pregledajte i usporedite njihove programe i kapacitete potrebne da se programi provedu.

Epidemiološke mjere na biračkom mjestu

Kako biste mogli pristupiti glasovanju, obavezno je nošenje maske na način da cijelo vrijeme pokriva nos i usta. Biračko će se mjesto redovito prozračivati, a poštovat će se i odredba o udaljenosti od 2 m između glasačkih paravana. Na svakom biračkom mjestu bit će postavljen i dezinficijens za ruke. Preporučuje se da birač sa sobom donese svoju kemijsku olovku. U slučaju da vas nema na listi (ovdje možete provjeriti), potvrdu za glasovanje u nedjelju, na dan izbora, možete dobiti u Matičnom uredu Rijeka, na adresi Riva 10 (tel. broj: 051/354 443, 051/354 195).

Prvi se rezultati očekuju u večernjim satima u nedjelju

Vlast predstavlja nas

Predizborni letci u sandučićima, kandidati na plakatima, društvenim mrežama, novinama i portalima – jesu li vam dosadili i radujete li se skorom završetku izbora? Među mještanima Kostrene, kao i velikom dijelu Lijepe Naše, ovih je predizbornih dana bilo svega: jedni su se angažirali, drugi  ismijavali, treći branili svoje favorite. Neki previše orni, izbacivali su iz sandučića letke protukandidata kako bi bilo mjesta za njihove letke.

Baš kao u Našem Malom Mistu, smijali smo se predizbornim štosevima, brontulali i karali se s neistomišljenicima, jedva čekali da izađu liste kako bismo vidjeli ki je za koga. I neka smo!

Kada u nedjelju izađemo i zaokružimo broj na listićima, imat ćemo potpuno pravo preispitivati odluke, predlagati bolja rješenja i kritizirati. Ako se još uvijek premišljate, znajte da odbacujete pravo za koje se vrijedilo boriti, a ujedno gubite vjerodostojnost njurganja i kasnijeg komentiranja.

Nemojte pasivno promatrati kako se razvija naše mjesto, nego izađite na izbore s jasnim stavom da je buduće vodstvo Kostrene u rukama osoba koje smo izabrali i koji su biračima odgovorni promišljeno provoditi programe za koje smo ih upravo mi i ovlastili.