KostrenaMoreNautikaSport

Nepovoljni vremenski uvjeti poremetili planove jedriličara

Nepovoljni vremenski uvjeti odgodili su Kvarnersku regatu krstaša na slijedeći vikend i onemogućili održavanje svih planiranih jedrenja Kostrenske regate.

Obilna kiša u subotu prijepodne i nestabilan vjetar tijekom oba dana planiranih jedrenja onemogućili su održavanje Kostrenske regate za klase Optimist i Laser. Iako su natjecatelji izašli na regatno polje i strpljivo čekali povoljne uvjete, sreće s vjetrom nije bilo pa nije održan niti jedan plov. Jedini koji su ovoga vikenda uspjeli nešto odjedriti bile su Šljuke.

U klasa Šljuka (Snipe), sudjelovalo je šest posada. Nakon dvije regate s osvojena dva druga mjesta najuspješniji su bili Milko Volarić i Dean Pavlak iz Jedriličarskog kluba Galeb. Drugo mjesto pripalo je Mladenu Pehardi i Slobodanu Velikiću koji su jedrili za Jedriličarski klub Sv. Filip i Jakov dok je treća bila Galebova posada Igor Ružić i Ivan Marović.

Kvarnerska regata krstaša održat će se u subotu 30. rujna, s nadom da će ovoga puta biti više sreće s vremenom. Sve informacije o regati i prijavama mogu se dobiti u JK Galeb.